Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 kilogram

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obcinamy końcówki fasolki i wycinamy łyka. Zalewamy zimną wodą, solimy i gotujemy do zmiękczenia (około 15 minut).

Krok 2

Cebulę i czosnek drobno siekamy. Na patelni rozpuszczamy masło z dodatkiem łyżki cukru. Szklimy na nim cebulę z czosnkiem.

Krok 3

Do cebuli dodajemy sos pomidorowy Toscana i doprowadzamy do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień do minimum i dogotowujemy do czasu podania.

Krok 4

Fasolkę mieszamy z sosem i wykładamy na talerz. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej