
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 kilogram
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obcinamy końcówki fasolki i wycinamy łyka. Zalewamy zimną wodą, solimy i gotujemy do zmiękczenia (około 15 minut).
Krok 2
Cebulę i czosnek drobno siekamy. Na patelni rozpuszczamy masło z dodatkiem łyżki cukru. Szklimy na nim cebulę z czosnkiem.
Krok 3
Do cebuli dodajemy sos pomidorowy Toscana i doprowadzamy do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień do minimum i dogotowujemy do czasu podania.
Krok 4
Fasolkę mieszamy z sosem i wykładamy na talerz. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej