Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 kilogram

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obcinamy końcówki fasolki i wycinamy łyka. Zalewamy zimną wodą, solimy i gotujemy do zmiękczenia (około 15 minut).

Krok 2

Cebulę i czosnek drobno siekamy. Na patelni rozpuszczamy masło z dodatkiem łyżki cukru. Szklimy na nim cebulę z czosnkiem.

Krok 3

Do cebuli dodajemy sos pomidorowy Toscana i doprowadzamy do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień do minimum i dogotowujemy do czasu podania.

Krok 4

Fasolkę mieszamy z sosem i wykładamy na talerz. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej