PRZEPISY.PL

Faszerowana dynia

  • 90
  • 6
  • Trudne
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • oliwki20 szt
  • dynia w occie1 opak
  • rodzynki2 łyżeczki
  • tarta bułka0.3 szklanki
  • jajka1 szt
  • imbir1 łyżeczka
  • pestki dyni3 łyżki
  • natka pietruszki1 pęczek
  • pieprz cayenne1 łyżeczka
  • masło4 łyżki
  • olej4 łyżki
  • Krok 1

    Ugotuj ryż. Obierz i posiekaj cebulę podsmaż na maśle, dodaj orzeszki pinii i upraż. Dodaj posiekaną natkę pietruszki.
  • Krok 2

    Pokrój oliwki, odsącz dynię z zalewy, sparz rodzynki.
  • Krok 3

    Mięso wymieszaj z ryżem, cebulą orzeszkami, oliwkami, dynią z octu, rodzynkami, tartą bułką, dopraw pieprzem, imbirem i kardamonem. Dodaj jajko.
  • Krok 4

    Odetnij wierch dyni, wydrąż miąższ, wnętrze natrzyj przyprawą Delikat. W dyni ułóż masę mięsną. Tak przygotowaną dynię połóż na blasze, skrop olejem, piecz 2 godziny w 180 stopni. Gotową ozdób uprażonymi na patelni pestkami dyni.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Gołąbki bez zawijania KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

119
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
66
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
55
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
131
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe