
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
60 gramów
250 gramów
1 sztuka
null
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój ser feta w grube plastry i każdy z nich obtocz w jajku roztrzepanym z oregano. Ściągnij nadmiar masy jajecznej i obtocz dokładnie w mące.
Krok 2
Pomidory i cytrynę umyj, pomidory pokrój w talarki, cytrynę w ćwiartki. Rozgrzej na patelni oliwę i obsmaż z każdej strony plastry sera na złoty kolor.
Krok 3
Wyciągnij na papierowy ręcznik, pozwól im obcieknąć z nadmiaru oleju. Ułóż na talerzu pokrojone pomidory i cytryny, na wierzch połóż ser i feta saganaki jest gotowe do podania na stół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej