Feta saganaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Feta saganaki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

60 gramów

250 gramów

1 sztuka

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój ser feta w grube plastry i każdy z nich obtocz w jajku roztrzepanym z oregano. Ściągnij nadmiar masy jajecznej i obtocz dokładnie w mące.

Krok 2

Pomidory i cytrynę umyj, pomidory pokrój w talarki, cytrynę w ćwiartki. Rozgrzej na patelni oliwę i obsmaż z każdej strony plastry sera na złoty kolor.

Krok 3

Wyciągnij na papierowy ręcznik, pozwól im obcieknąć z nadmiaru oleju. Ułóż na talerzu pokrojone pomidory i cytryny, na wierzch połóż ser i feta saganaki jest gotowe do podania na stół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Feta saganaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Feta saganaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Feta saganaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Feta saganaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Feta saganaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Feta saganaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Feta saganaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Feta saganaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej