
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
60 gramów
250 gramów
1 sztuka
null
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój ser feta w grube plastry i każdy z nich obtocz w jajku roztrzepanym z oregano. Ściągnij nadmiar masy jajecznej i obtocz dokładnie w mące.
Krok 2
Pomidory i cytrynę umyj, pomidory pokrój w talarki, cytrynę w ćwiartki. Rozgrzej na patelni oliwę i obsmaż z każdej strony plastry sera na złoty kolor.
Krok 3
Wyciągnij na papierowy ręcznik, pozwól im obcieknąć z nadmiaru oleju. Ułóż na talerzu pokrojone pomidory i cytryny, na wierzch połóż ser i feta saganaki jest gotowe do podania na stół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej



















