Frittata Toskania przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frittata Toskania

Autor: Food Look

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

8 sztuk

60 gramów

40 gramów

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

2 szczypty

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka posolić, roztrzepać energicznie widelcem.Szczypiorek umyć,posiekać.Mozzarellę i ser pleśniowy pokroić w plasterki.Pieczarki umyć,pokroić w plastry.Na patelni rozgrzać oliwę,wrzucić pieczarki,posypać solą,pieprzem,rozgnieciona mini kostką czosnku, podsmażyć,przełożyć do miseczki.

Krok 2

Na gorąca patelnię (na której smażyły się pieczarki)wlać roztrzepane jajka,smażyć 1 minutę na dużym ogniu,posypać szczypiorkiem,nastepnie zmniejszyć gaz i smażyć na średnim ogniu(przykryć patelnię).

Krok 3

Po 2 minutach na lekko ściętych jajkach układać plastry pieczarek,następnie między nimi plasterki mozzarelli,ponownie przykryć patelnię i smazyć 4 minuty.Posypać kolorowym czosnkiem,na wierzchu ułożyć plasterki sera pleśniowego.Posmarować pastą paprykową lub ketchupem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frittata Toskania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frittata Toskania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frittata Toskania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frittata Toskania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frittata Toskania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frittata Toskania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frittata Toskania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frittata Toskania - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej