Frittata Toskania przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frittata Toskania

Autor: Food Look

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 szczypty

6 sztuk

2 łyżki

60 gramów

1 szczypta

40 gramów

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka posolić, roztrzepać energicznie widelcem.Szczypiorek umyć,posiekać.Mozzarellę i ser pleśniowy pokroić w plasterki.Pieczarki umyć,pokroić w plastry.Na patelni rozgrzać oliwę,wrzucić pieczarki,posypać solą,pieprzem,rozgnieciona mini kostką czosnku, podsmażyć,przełożyć do miseczki.

Krok 2

Na gorąca patelnię (na której smażyły się pieczarki)wlać roztrzepane jajka,smażyć 1 minutę na dużym ogniu,posypać szczypiorkiem,nastepnie zmniejszyć gaz i smażyć na średnim ogniu(przykryć patelnię).

Krok 3

Po 2 minutach na lekko ściętych jajkach układać plastry pieczarek,następnie między nimi plasterki mozzarelli,ponownie przykryć patelnię i smazyć 4 minuty.Posypać kolorowym czosnkiem,na wierzchu ułożyć plasterki sera pleśniowego.Posmarować pastą paprykową lub ketchupem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frittata Toskania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frittata Toskania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frittata Toskania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frittata Toskania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frittata Toskania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frittata Toskania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frittata Toskania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frittata Toskania - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej