
Składniki
8 sztuk
2 szczypty
6 sztuk
2 łyżki
60 gramów
1 szczypta
40 gramów
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka posolić, roztrzepać energicznie widelcem.Szczypiorek umyć,posiekać.Mozzarellę i ser pleśniowy pokroić w plasterki.Pieczarki umyć,pokroić w plastry.Na patelni rozgrzać oliwę,wrzucić pieczarki,posypać solą,pieprzem,rozgnieciona mini kostką czosnku, podsmażyć,przełożyć do miseczki.
Krok 2
Na gorąca patelnię (na której smażyły się pieczarki)wlać roztrzepane jajka,smażyć 1 minutę na dużym ogniu,posypać szczypiorkiem,nastepnie zmniejszyć gaz i smażyć na średnim ogniu(przykryć patelnię).
Krok 3
Po 2 minutach na lekko ściętych jajkach układać plastry pieczarek,następnie między nimi plasterki mozzarelli,ponownie przykryć patelnię i smazyć 4 minuty.Posypać kolorowym czosnkiem,na wierzchu ułożyć plasterki sera pleśniowego.Posmarować pastą paprykową lub ketchupem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej