Frittata ze szparagami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

50 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

161 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

150 mililitrów

8 sztuk

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

100 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naczynie żaroodporne natłuść. Szparagi oczyść, pokrój w małe kawałki i sparz krótko.

Krok 2

W misce połącz jajka, 150 ml wody, zioła, posiekany czosnek oraz żeby frittata była idealnie doprawiona Fix Knorr. Wszystko razem wymieszaj dokładnie.

Krok 3

Dodaj szparagi oraz pokrojonego na mniejsze kawałki łososia i wymieszaj.

Krok 4

Przygotowaną masę wyłóż do natłuszczonego naczynia.

Krok 5

Naczynie wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz przez 15 minut, do momentu gdy zapiekanka będzie złocista. Podawaj na ciepło.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do takiej frittaty możesz dodać również inne składniki, np. pleśniowy ser, czy też zeszkloną czerwoną cebulę.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej