Frittata ze szparagami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

52 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

161 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

8 sztuk

1 opakowanie

1 łyżka

100 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naczynie żaroodporne natłuść. Szparagi oczyść, pokrój w małe kawałki i sparz krótko.

Krok 2

W misce połącz jajka, 150 ml wody, zioła, posiekany czosnek oraz żeby frittata była idealnie doprawiona Fix Knorr. Wszystko razem wymieszaj dokładnie.

Krok 3

Dodaj szparagi oraz pokrojonego na mniejsze kawałki łososia i wymieszaj.

Krok 4

Przygotowaną masę wyłóż do natłuszczonego naczynia.

Krok 5

Naczynie wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz przez 15 minut, do momentu gdy zapiekanka będzie złocista. Podawaj na ciepło.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do takiej frittaty możesz dodać również inne składniki, np. pleśniowy ser, czy też zeszkloną czerwoną cebulę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frittata ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frittata ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frittata ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frittata ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frittata ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frittata ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frittata ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szybka tarta z mięsem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej