Złocisty ser po czesku z sałatką z ogórka kiszonego
łatwe
1219 osób zapisało

Składniki
250 gramów
5 łyżek
2 łyżki
2 sztuki
8 łyżek
1 łyżeczka
3 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
100 gramów
0.5 pęczka
1 opakowanie
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser pokrój w duże plastry ok. 1 cm. grubości. Następnie panieruj kolejno w mące, roztrzepanym jajku, a na koniec w bułce wymieszanej z granulowanym czosnkiem. Aby ser był dobrze panierowany i nie wyciekał podczas smażenia, najlepiej zrobić to dwukrotnie.
Krok 2
Ogórki, paprykę, cebulę oraz kapustę pokrój w cienkie paseczki, posiekaj natkę pietruszki. Sos sałatkowy Knorr przygotuj zgodnie z instrukcja umieszczona na opakowaniu, a następnie wymieszaj z warzywami. Sałatkę przełóż do salaterki.
Krok 3
Panierowany ser smaż na złocisty kolor w rozgrzanym, głębokim oleju. Usmażony ser odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Ser podawaj na talerzu z sałatką i tatarskim sosem Hellmann’s.
Dobra rada:
Bardzo fajnym dodatkiem do takiego dania będą domowe chipsy ziemniaczane.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Złocisty ser po czesku z sałatką z ogórka kiszonego
Ser po czesku z sałatką z ogórka kiszonego to absolutna klasyka kuchni naszych sąsiadów. Na szczęście nie trzeba planować wielkiej wyprawy, by skosztować jednego z najsmaczniejszych czeskich rarytasów. Chrupiąca panierka z zewnątrz i ciągnący się w środku ser – oto przysmak, który z łatwością przyrządzimy we własnym domu.
Dla kogo?
Kulinarni podróżnicy, do dzieła! Coraz chętniej odkrywamy tajniki dalekich i egzotycznych kuchni. Miejmy na uwadze, że czasem znakomite inspiracje czekają tuż pod naszym nosem!
Na jaką okazję?
Jarski obiad, a może atrakcyjna przekąska w czasie spotkania ze znajomymi? Smażony ser po czesku w towarzystwie sałatki z ogórka kiszonego melduje się w gotowości.
Czy wiesz, że?
Smażony ser to bez wątpienia sztandarowe danie czeskiej kuchni. Do jego wykonania najlepiej jest wykorzystać sery z rodzaju półtwardych i twardych np. edam, gouda czy gruyere, które sprawdzą się idealnie do podawania na gorąco.
Dla urozmaicenia:
Bułkę tartą można zamienić na drobno pokruszone płatki kukurydziane lub owsiane. Najszybciej będzie zmielić je przy użyciu blendera.