Złocisty ser po czesku z sałatką z ogórka kiszonego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złocisty ser po czesku z sałatką z ogórka kiszonego

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

294 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

871 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

5 łyżek

2 łyżki

2 sztuki

8 łyżek

1 łyżeczka

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

0.5 pęczka

1 opakowanie

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser pokrój w duże plastry ok. 1 cm. grubości. Następnie panieruj kolejno w mące, roztrzepanym jajku, a na koniec w bułce wymieszanej z granulowanym czosnkiem. Aby ser był dobrze panierowany i nie wyciekał podczas smażenia, najlepiej zrobić to dwukrotnie.

Złocisty ser po czesku z sałatką z ogórka kiszonego - Krok 1

Krok 2

Ogórki, paprykę, cebulę oraz kapustę pokrój w cienkie paseczki, posiekaj natkę pietruszki. Sos sałatkowy Knorr przygotuj zgodnie z instrukcja umieszczona na opakowaniu, a następnie wymieszaj z warzywami. Sałatkę przełóż do salaterki.

Złocisty ser po czesku z sałatką z ogórka kiszonego - Krok 2

Krok 3

Panierowany ser smaż na złocisty kolor w rozgrzanym, głębokim oleju. Usmażony ser odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Ser podawaj na talerzu z sałatką i tatarskim sosem Hellmann’s.

Złocisty ser po czesku z sałatką z ogórka kiszonego - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Bardzo fajnym dodatkiem do takiego dania będą domowe chipsy ziemniaczane.

1

Opinie o przepisie

  • Kasia Pie

    Kasia Pie , 24.01.2021

    Pyszne, polecam ❤️

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złocisty ser po czesku z sałatką z ogórka kiszonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złocisty ser po czesku z sałatką z ogórka kiszonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złocisty ser po czesku z sałatką z ogórka kiszonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złocisty ser po czesku z sałatką z ogórka kiszonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złocisty ser po czesku z sałatką z ogórka kiszonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złocisty ser po czesku z sałatką z ogórka kiszonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złocisty ser po czesku z sałatką z ogórka kiszonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złocisty ser po czesku z sałatką z ogórka kiszonego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Złocisty ser po czesku z sałatką z ogórka kiszonegoZłocisty ser po czesku z sałatką z ogórka kiszonego

Ser po czesku z sałatką z ogórka kiszonego to absolutna klasyka kuchni naszych sąsiadów. Na szczęście nie trzeba planować wielkiej wyprawy, by skosztować jednego z najsmaczniejszych czeskich rarytasów. Chrupiąca panierka z zewnątrz i ciągnący się w środku ser – oto przysmak, który z łatwością przyrządzimy we własnym domu.

Dla kogo?

Kulinarni podróżnicy, do dzieła! Coraz chętniej odkrywamy tajniki dalekich i egzotycznych kuchni. Miejmy na uwadze, że czasem znakomite inspiracje czekają tuż pod naszym nosem!

Na jaką okazję?

Jarski obiad, a może atrakcyjna przekąska w czasie spotkania ze znajomymi? Smażony ser po czesku w towarzystwie sałatki z ogórka kiszonego melduje się w gotowości.

Czy wiesz, że?

Smażony ser to bez wątpienia sztandarowe danie czeskiej kuchni. Do jego wykonania najlepiej jest wykorzystać sery z rodzaju półtwardych i twardych np. edam, gouda czy gruyere, które sprawdzą się idealnie do podawania na gorąco.

Dla urozmaicenia:

Bułkę tartą można zamienić na drobno pokruszone płatki kukurydziane lub owsiane. Najszybciej będzie zmielić je przy użyciu blendera.