Galareta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Galareta

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

null

null

1 pęczek

4 łyżeczki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę ugotuj i odcedź, a następnie dopraw wywar.

Krok 2

Do 0,5 litra wywaru dodaj 2 ubite jajka. Rozmieszaj i zagotuj.

Krok 3

Gdy białko się zetnie, przestudź, przecedź przez sitko i dodaj osobno rozpuszczoną żelatynę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Galareta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Galareta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Galareta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Galareta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Galareta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Galareta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Galareta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Galareta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej