PRZEPISY.PL

Galareta

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • ziele angielskie3 szt
  • liść laurowy2 szt
  • pieprz
  • sól
  • włoszczyzna1 pęczek
  • żelatyna4 łyżeczki
  • białka2 szt
    • Krok 1

      Włoszczyznę ugotuj i odcedź, a następnie dopraw wywar.
    • Krok 2

      Do 0,5 litra wywaru dodaj 2 ubite jajka. Rozmieszaj i zagotuj.
    • Krok 3

      Gdy białko się zetnie, przestudź, przecedź przez sitko i dodaj osobno rozpuszczoną żelatynę.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    82
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    385
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    6
    Średnie
    473
    osoby dodały do Mniamlisty
    90''
    6
    Łatwe
    581
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    3
    Łatwe