PRZEPISY.PL

Gęś pieczona faszerowana kaszą

  • 90
  • 4
  • Średnie
  • 0
23
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • por1 szt
  • cebula1 szt
  • suszone grzyby6 szt
  • kasza krakowska2 szklanki
  • mąka2 łyżki
  • natka pietruszki0.5 pęczka
  • koperek1 pęczek
  • masło1 łyżeczka
  • Krok 1

    Umyta gęś natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr z wierzchu i od środka. Zioła posiekaj.
  • Krok 2

    Z oczyszczonych warzyw i namoczonych wcześniej grzybów ugotuj wywar z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Po ugotowaniu grzyby wyjmij i posiekaj, odlej 650 ml wywaru.
  • Krok 3

    Zalać je 500 ml bulionu z gotowania, dodaj 1 łyżkę masła, po łyżeczce posiekanego koperku i natki pietruszki i zagotuj.
  • Krok 4

    Kaszę przetrzyj z białkiem i ugotuj w bulionie z grzybami.
  • Krok 5

    Farszem nadziej gęś, zaszyj i włóż do wysmarowanej tłuszczem brytfanny. Upiecz w piekarniku przez ok. 4 godzin podlewając powstałym sosem.
  • Krok 6

    Po upieczeniu, do sosu dodaj mąkę, rozprowadź z resztą wywaru, zagotuj i podawaj do pieczonej gęsi.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion na włoszczyźnie KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

119
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Łatwe
8
osób dodało do Mniamlisty
90''
8
Trudne
1
osoba dodała do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
99
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Średnie