Glazurowane szaszłyki z roślinnego kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Glazurowane szaszłyki z roślinnego kurczaka

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

100 mililitrów

100 mililitrów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawałki Chickened Out Chunks The Vegetarian Butcher posmaruj 50 ml oliwy z oliwek, oprósz pieprzem i odrobiną soli. Kawałki dość ściśle ponadziewaj na patyki szaszłyków i odstaw na bok w chłodne miejsce.

Krok 2

Cebulę, czosnek i rozmaryn drobno posiekaj. W garnku rozgrzej oliwę, podsmaż cebulę, czosnek, chili i rozmaryn. Gdy cebula się lekko zarumieni dodaj cukier, smaż aż ulegnie całkowitej karmelizacji, dodaj wtedy ocet. Gotuj aż prawie odparuje, dodaj wtedy ketchup. Sos gotuj jeszcze około 1-2 minut.

Krok 3

Szaszłyki grilluj na średnio rozgrzanym ruszcie, w połowie pieczenia posmaruj je sosem BBQ, dobrze przykrywając każdy kawałek. Grilluj jeszcze przez 1-2 minuty i natychmiast podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zostaw sobie gałązkę rozmarynu do dekoracji dania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Glazurowane szaszłyki z roślinnego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Glazurowane szaszłyki z roślinnego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Glazurowane szaszłyki z roślinnego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Glazurowane szaszłyki z roślinnego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Glazurowane szaszłyki z roślinnego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Glazurowane szaszłyki z roślinnego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Glazurowane szaszłyki z roślinnego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Glazurowane szaszłyki z roślinnego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej