Glazurowane szaszłyki z roślinnego kurczaka
NOWY PRZEPIS
łatwe
7 osób zapisało

Składniki
2 opakowania
3 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
100 mililitrów
100 mililitrów
2 łyżki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kawałki Chickened Out Chunks The Vegetarian Butcher posmaruj 50 ml oliwy z oliwek, oprósz pieprzem i odrobiną soli. Kawałki dość ściśle ponadziewaj na patyki szaszłyków i odstaw na bok w chłodne miejsce.
Krok 2
Cebulę, czosnek i rozmaryn drobno posiekaj. W garnku rozgrzej oliwę, podsmaż cebulę, czosnek, chili i rozmaryn. Gdy cebula się lekko zarumieni dodaj cukier, smaż aż ulegnie całkowitej karmelizacji, dodaj wtedy ocet. Gotuj aż prawie odparuje, dodaj wtedy ketchup. Sos gotuj jeszcze około 1-2 minut.
Krok 3
Szaszłyki grilluj na średnio rozgrzanym ruszcie, w połowie pieczenia posmaruj je sosem BBQ, dobrze przykrywając każdy kawałek. Grilluj jeszcze przez 1-2 minuty i natychmiast podawaj.
Dobra rada:
Zostaw sobie gałązkę rozmarynu do dekoracji dania.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Chickened Out Chunks The Vegetarian Butcher
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej