GOFRY

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

159 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 szczypta

2 sztuki

2 sztuki

0.33 szklanki

1 łyżeczka

2 szklanki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki oprócz białek ubić mikserem na gładką masę.

Krok 2

Następnie delikatnie wymieszać z białkami.

Krok 3

Piec na rumiano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • GOFRY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • GOFRY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • GOFRY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • GOFRY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • GOFRY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • GOFRY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • GOFRY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - GOFRYGOFRY

Puszyste gofry to idealna propozycja na słodki deser. Aby je przygotować, potrzebujesz gofrownicy oraz zaledwie kilku produktów, m.in. jajek, mąki i mleka. Gotowe koniecznie serwuj z dodatkami: świeżymi owocami, konfiturami, dżemami lub słodkimi polewami. Doskonale sprawdzą się również kwaśna śmietana oraz miód. Istnieje wiele rodzajów gofrów, które różnią się między sobą kształtem i smakiem. Najpopularniejszą odmianą są gofry brukselskie, nazywane potocznie belgijskimi, które zyskały sławę w drugiej połowie XX wieku. Te kwadratowe, lekkie i bardzo chrupiące gofry zazwyczaj podawane są z truskawkami i bitą śmietaną. Cieńsze od nich są gofry amerykańskie, często serwowane na śniadanie, z dodatkiem syropu klonowego. To, na jaki rodzaj się zdecydujesz, oraz jakich dodatków użyjesz, zależy wyłącznie od Twoich kulinarnych upodobań. Pamiętaj, że gofry możesz także wykonać gofrownicą o różnych  kształtach (np. serca) lub podawać je na słono, np. z dodatkiem sera pleśniowego, szynki parmeńskiej i rukoli. Do dzieła!