Gofry

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

111 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

125 gramów

2 sztuki

0.5 szklanki

2 szklanki

1.5 szklanki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuścić Kasię w rondelku.

Krok 2

W jednej misce ubić białka na sztywno z cukrem.

Krok 3

Do drugiej dodać żółtka, mąkę, mleko, proszek do pieczenia i zmiksować.

Krok 4

Do miski wlać Kasię, i ubite białko. Wymieszać dokładnie.

Krok 5

Ciasto nie może być za rzadkie, gęste lepiej urośnie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Dip szpinakowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej