Gofry

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

297 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 kilograma

2 sztuki

0.75 szklanki

2 łyżeczki

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię topimy w małym rondelku i odstawiamy, aby przestygła.

Krok 2

Jajka ucieramy do białości z cukrem. Dodajemy mąkę, wodę, proszek do pieczenia, stopioną Kasię i cukier waniliowy. Miksujemy dokładnie i odstawiamy na około pół godziny.

Krok 3

Ciasto lejemy małą chochelką na gofrownicę i smażymy.

Krok 4

Gotowe gofry układamy na kratce od piekarnika, by przestygły. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej