
Składniki
gofry:
1 szklanka
3 sztuki
1 łyżka
100 gramów
1 szklanka
100 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
farsz:
300 gramów
200 gramów
1 sztuka
150 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubij na sztywną pianę.

Krok 2
Margarynę rozpuść i po ostudzeniu wymieszaj z resztą składników. Na koniec dodaj ubitą pianę i żółtka.

Krok 3
Przygotuj gofry w gofrownicy. Gofry piecz przez około 3 – 4 minuty aż będą rumiane.

Krok 4
Ser feta wymieszaj ze skórką otartą z cytryny, z odrobiną soku wyciśniętego z cytryny oraz dodaj Delikat Knorr. Całość dokładnie wymieszaj. Serek nałóż na gofra.

Krok 5
Przygotuj sałatę mieszając rukolę z pokrojoną w plastry rzodkiewką. Przygotuj sos łącząc sos sałatkowy Knorr z oliwą i trzema łyżkami wody. Sałatę połącz z aromatycznym winegretem.

Krok 6
Garść sałaty nałóż na gofra, na wierzch połóż wywinięte płaty łososia.


Dobra rada:
Do sałatki idealnie będą pasowały świeże figi lub kawałki melona.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej