
Składniki
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
100 gramów
2 sztuki
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Liście kapusty sparz. Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklij na oleju.
Krok 2
Pokrojone pieczarki podsmaż na maśle, dopraw.
Krok 3
Ryż ugotuj, pomieszaj z cebula i pieczarkami, nałóż na liście kapusty, zawiń.
Krok 4
Na dnie garnka połóż pozostałe liście, ułóż gołąbki, zalej wrzątkiem i gotuj około 20 minut. Pod koniec dodaj pokrojone w kostkę pomidory posiekany koperek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej