PRZEPISY.PL

Gołąbki z pieczarkami

  • 45
  • 5
  • Łatwe
  • 0
1
osoba dodała do Mniamlisty

Składniki

  • kapusta1 szt
  • pieczarki200 g
  • cebula1 szt
  • ryż brązowy 100 g
  • pomidor2 szt
  • koperek1 pęczek
  • sól i pieprz do smaku
  • olej
  • masło1 łyżka
    • Krok 1

      Liście kapusty sparz. Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklij na oleju.
    • Krok 2

      Pokrojone pieczarki podsmaż na maśle, dopraw.
    • Krok 3

      Ryż ugotuj, pomieszaj z cebula i pieczarkami, nałóż na liście kapusty, zawiń.
    • Krok 4

      Na dnie garnka połóż pozostałe liście, ułóż gołąbki, zalej wrzątkiem i gotuj około 20 minut. Pod koniec dodaj pokrojone w kostkę pomidory posiekany koperek.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    638
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    6
    Średnie
    1105
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    17
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    13
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe