Gołąbki z pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

100 gramów

2 sztuki

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście kapusty sparz. Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklij na oleju.

Krok 2

Pokrojone pieczarki podsmaż na maśle, dopraw.

Krok 3

Ryż ugotuj, pomieszaj z cebula i pieczarkami, nałóż na liście kapusty, zawiń.

Krok 4

Na dnie garnka połóż pozostałe liście, ułóż gołąbki, zalej wrzątkiem i gotuj około 20 minut. Pod koniec dodaj pokrojone w kostkę pomidory posiekany koperek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej