Gołąbki z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki z pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

100 gramów

2 sztuki

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście kapusty sparz. Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklij na oleju.

Krok 2

Pokrojone pieczarki podsmaż na maśle, dopraw.

Krok 3

Ryż ugotuj, pomieszaj z cebula i pieczarkami, nałóż na liście kapusty, zawiń.

Krok 4

Na dnie garnka połóż pozostałe liście, ułóż gołąbki, zalej wrzątkiem i gotuj około 20 minut. Pod koniec dodaj pokrojone w kostkę pomidory posiekany koperek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej