
Składniki
0.5 kilograma
1 łyżka
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Zalej niewielką ilością wrzątku, dodaj cukier.
Krok 2
Gotuj pod przykryciem przez 30 minut.
Krok 3
Dodaj sok z cytryny, śmietanę, łyżeczkę barszczu czerwonego Knorr i zmiksuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
5 osób ogląda przepis: 
Letnia sałatka na grilla
15 min.
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej