Gotowane buraczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gotowane buraczki

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 łyżka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Zalej niewielką ilością wrzątku, dodaj cukier.

Krok 2

Gotuj pod przykryciem przez 30 minut.

Krok 3

Dodaj sok z cytryny, śmietanę, łyżeczkę barszczu czerwonego Knorr i zmiksuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gotowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gotowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gotowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gotowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gotowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gotowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gotowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gotowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej