Gotowane buraczki

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 łyżka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Zalej niewielką ilością wrzątku, dodaj cukier.

Krok 2

Gotuj pod przykryciem przez 30 minut.

Krok 3

Dodaj sok z cytryny, śmietanę, łyżeczkę barszczu czerwonego Knorr i zmiksuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gotowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gotowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gotowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gotowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gotowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gotowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gotowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej