
Składniki
0.5 kilograma
1 łyżka
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Zalej niewielką ilością wrzątku, dodaj cukier.
Krok 2
Gotuj pod przykryciem przez 30 minut.
Krok 3
Dodaj sok z cytryny, śmietanę, łyżeczkę barszczu czerwonego Knorr i zmiksuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej