Składniki
0.5 kilograma
1 łyżka
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Zalej niewielką ilością wrzątku, dodaj cukier.
Krok 2
Gotuj pod przykryciem przez 30 minut.
Krok 3
Dodaj sok z cytryny, śmietanę, łyżeczkę barszczu czerwonego Knorr i zmiksuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
295 osób ogląda przepis: 
Sałata włoska z mozarellą
15 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej