Gotowane buraczki

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

202

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 łyżka

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Zalej niewielką ilością wrzątku, dodaj cukier.

Krok 2

Gotuj pod przykryciem przez 30 minut.

Krok 3

Dodaj sok z cytryny, śmietanę, łyżeczkę barszczu czerwonego Knorr i zmiksuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gotowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gotowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gotowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gotowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gotowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gotowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gotowane buraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej