Grecka zapiekanka

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

400 gramów

500 gramów

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy w osolonej wodzie.

Krok 2

Mięso, posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy na oliwie, dodajemy pomidory, liście laurowe, sól, pieprz, cukier i kosteczkę pietruszkową. Gotujemy na małym ogniu około 20-25 minut, dopóki sok pomidorowy nie odparuje.

Krok 3

W naczyniu żaroodpornym umieszczamy połowę makaronu, na nim układamy połowę żółtego sera i mięso. Przykrywamy pozostałym makaronem i posypujemy serem.

Krok 4

Pieczemy pod przykryciem 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grecka zapiekanka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grecka zapiekanka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grecka zapiekanka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grecka zapiekanka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grecka zapiekanka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grecka zapiekanka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grecka zapiekanka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Azjatycki ryż
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej