Grillowane bakłażany z serem greckim, keczupem i oliwkami
łatwe
7 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
1 sztuka
10 sztuk
3 sztuki
1 pęczek
10 łyżeczek
10 łyżeczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażana umyć, pokroić (razem ze skórą) w plastry grubości ok. 2 cm. Posolić obficie z obu stron, odstawić na ok. 10 min (aż na plastrach pojawią się kropelki soku, wytrzeć je ręcznikiem papierowym).
Krok 2
Tak przygotowane plastry natrzeć przyprawą mini kostka Czosnek Knorr, skropić oliwą. Grillować kilka minut z jednej strony, by lekko zbrązowiały, obrócić, na każdym plastrze położyć utarty ser grecki i zrobić kleks z keczupu pikantnego, przykryć i grillować tak długo aż ser się roztopi. Podawać na liściach sałaty, ze świeżym pomidorami i połówkami czarnych oliwek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej