Grillowane cukinie z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane cukinie z mozzarellą

Autor: Joanna Sz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię pokroiłam w plasterki i grillowałam przez ok 2 min z każdej strony pokroiłam w plasterki mozzarellę i pomidora

Krok 2

Przekładałam na przemian cukinię mozzarellę i pomidora tak by zakończyć cukinią

Krok 3

Wszystko oblałam sosem włoskim Knorr

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane cukinie z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane cukinie z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane cukinie z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane cukinie z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane cukinie z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane cukinie z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane cukinie z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane cukinie z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej