Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

3 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Olej mieszamy z miodem oraz sosem sałatkowym. Pieczarki obieramy, odcinamy ogonki. Cukinię i paprykę dokładnie płuczemy, z cukinii wydrążamy miąższ. Wszystkie warzywa oraz tofu kroimy w równe kostki (mniej więcej 1 na 1 cm).

Krok 2

Zalewamy przygotowanym sosem i marynujemy przez co najmniej 30 minut. Nadziewamy na przemian na patyczki do szaszłyków.

Krok 3

Pieczemy na grillu do uzyskania pożądanego koloru. W czasie grillowania szaszłyki należy co chwilę przewracać na drugą stronę, gdyż tofu dosyć łatwo przywiera do grilla.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej