Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

5 łyżek

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Olej mieszamy z miodem oraz sosem sałatkowym. Pieczarki obieramy, odcinamy ogonki. Cukinię i paprykę dokładnie płuczemy, z cukinii wydrążamy miąższ. Wszystkie warzywa oraz tofu kroimy w równe kostki (mniej więcej 1 na 1 cm).

Krok 2

Zalewamy przygotowanym sosem i marynujemy przez co najmniej 30 minut. Nadziewamy na przemian na patyczki do szaszłyków.

Krok 3

Pieczemy na grillu do uzyskania pożądanego koloru. W czasie grillowania szaszłyki należy co chwilę przewracać na drugą stronę, gdyż tofu dosyć łatwo przywiera do grilla.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej