Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

5 łyżek

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Olej mieszamy z miodem oraz sosem sałatkowym. Pieczarki obieramy, odcinamy ogonki. Cukinię i paprykę dokładnie płuczemy, z cukinii wydrążamy miąższ. Wszystkie warzywa oraz tofu kroimy w równe kostki (mniej więcej 1 na 1 cm).

Krok 2

Zalewamy przygotowanym sosem i marynujemy przez co najmniej 30 minut. Nadziewamy na przemian na patyczki do szaszłyków.

Krok 3

Pieczemy na grillu do uzyskania pożądanego koloru. W czasie grillowania szaszłyki należy co chwilę przewracać na drugą stronę, gdyż tofu dosyć łatwo przywiera do grilla.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kugel
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej