Grzanki z awokado i wędzonym łososiem, sałatka z pomidorem i oliwkami, sok z pomarańczy
łatwe
87 osób zapisało

Składniki
12 sztuk
2 sztuki
200 gramów
4 szklanki
surówka:
4 sztuki
20 sztuk
4 łyżki
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Pieczywo upiecz w piekarniku lub w tosterze.

Krok 2
Awokado rozsmaruj na tostach i połóż na nich cienkie plasterki łososia.

Krok 3
Pomidora pokrój w kostkę. Dodaj do niego oliwki. Całość wymieszaj z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Gotową sałatkę posyp posiekanym szczypiorkiem.

Krok 4
Wyciśnij sok z ośmiu dużych pomarańczy.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, manganu, witamin: A, D, E, C, B1, B2, B3, B6, B12, kwasu foliowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej