Grzybki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1

krem:

4 sztuki

1 sztuka

8 łyżek

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

0.5 litra

250 gramów

polewa:

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, Kasi i śmietany zagnieść ciasto. Zostawić na 1 godzinę w lodówce.

Krok 2

Po schłodzeniu rozwałkować. Szklanką wycinać krążki, tak żeby były pary. Jedną część krążków upiec na wierzchu foremek do babeczek w pozostałych krążkach wyciąć na środku dziurkę.

Krok 3

Z odpadów ciasta po wycinaniu krążków zrobić trzonki do grzybków, maczać jeden koniec w białku, a następnie w maku.

Krok 4

Ułożyć wszystkie części na blaszce i upiec na złoty kolor.

Krok 5

Biały krem: 4 żółtka 1 cale jajo 8 łyżek cukru 2 pełne łyżki maki ziemniaczanej i 2 pełne łyżki mąki pszennej budyń śmietankowy 1/2 l mleka Ugotować budyń, a gdy ostygnie, utrzeć z Kasią.

Krok 6

Po wystudzeniu ciasteczek nadziewamy kapelusze kremem i przykrywamy częścią z dziurką i w otwór mocujemy trzonki grzybków.

Krok 7

Smarujemy kapelusze grzybków polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej