Gulaszowa z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulaszowa z wołowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

64

heart
1190 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

778 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1347 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

5 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 pęczek

40 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso zalej gorącą wodą, dodaj włoszczyznę, przyprawy oraz kostkę Knorr i gotuj wywar.

Gulaszowa z wołowiną - Krok 1

Krok 2

Po ugotowaniu odcedź mięso i pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj, podsmaż na smalcu, dodaj mięso i zrumień.

Gulaszowa z wołowiną - Krok 2

Krok 3

Na patelnię wrzuć pokrojoną w paski paprykę. Gdy zmięknie, dodaj pokrojone pomidory i wszystko przesmaż.

Gulaszowa z wołowiną - Krok 3

Krok 4

Teraz przełóż całość do garnka, dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i zalej wcześniej ugotowanym wywarem.

Gulaszowa z wołowiną - Krok 4

Krok 5

Dodaj zupę gulaszową Knorr i wszystko razem gotuj. Kiedy danie lekko zgęstnieje, a składniki będą miękkie, podawaj – najlepiej z pieczywem.

Gulaszowa z wołowiną - Krok 5
9

Opinie o przepisie

  • Lucyna Dorynek

    Lucyna Dorynek , 25.04.2017

    co zrobić z jajkiem, mąką i łyżką wody

    Odpowiedz Odpowiedz
  • patataj john

    patataj john , 23.04.2017

    a wody to 1 lyzka wystarczy ? ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Goral

    Anna Goral , 09.02.2017

    kostka Knorr i kostka rosołowa lub warzywna to samo ZŁO i TRUCIZNA. Czy nie można Panie Kucharzu wątpliwych zasad i wbrew zdrowemu żywieniu ugotować wywar na warzywach albo na kotkach np pyszny wywar na szpondrze. Jak można polecać te sztuczne TRUCIZNY Knora i szkodzić ludzkiemu zdrowiu? jak można?!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Goral

    Anna Goral , 09.02.2017

    jestem zalogowania

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Goral

    Anna Goral , 09.02.2017

    o matko wszędzie albo kostka rosołowa, albo kostka warzywna albo przyprawa knorr!!!! poczytajcie sobie ludzie skład tych produktów to TRUCIZNA, Wywar do zalania mięsa należy ugotować albo na kostkach, albo na korpusie drobiowym albo na samych warzywach - tak przygotowanie danie to SAMO ZDROWIE...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Balcerzak

    Dorota Balcerzak , 16.10.2016

    a jajo gdzie?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Poniński

    Krzysztof Poniński , 15.10.2016

    Nawet nie doczytałem do końca. kaleczenie rzemiosła! Mięso najpierw gotować?! Plizzzz...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Nina Aftyka

    Nina Aftyka , 01.10.2016

    A co z jajkiem?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnes  Hollywood

    Agnes Hollywood , 16.05.2016

    super zupka i bardzo pyszna;-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulaszowa z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulaszowa z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulaszowa z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulaszowa z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulaszowa z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulaszowa z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulaszowa z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulaszowa z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulaszowa z wołowinąGulaszowa z wołowiną

Pyszne danie jednogarnkowe z dodatkiem różnych warzyw i mięsa wołowego, które sprawdzi się jako obiad lub będzie smaczną ciepłą kolacją. Zupa gulaszowa z wołowiną nie jest trudna do wykonania i ma pikantny, wyrazisty smak. Do jej przygotowania – oprócz mięsa – potrzebujesz pomidorów, czerwonej papryki, cebuli, włoszczyzny, ziemniaków oraz jajek. Ważne są również przyprawy, takie jak np. słodka i ostra papryka, do których można dołączyć też inne zioła: majeranek, tymianek czy ziele angielskie. Zupa świetnie smakuje z pieczywem razowym lub wiejskim chlebem. Często serwuje się ją także z kopytkami, które dobrze współgrają z warzywami i mięsem. Przed podaniem posyp ją natką pietruszki, świeżą kolendrą lub kozieradką. Potrawa będzie też dobrą propozycją na różnego rodzaju przyjęcia. Przygotuj ją wtedy odpowiednio wcześniej, szybko odgrzej i podawaj np. z grillowaną czosnkową bagietką lub pełnoziarnistymi grzankami. Zapoznaj się z przepisem, przygotuj smaczną zupę gulaszową z wołowiną i podziel się swoją opinią.