Hiszpańska sałata ryżowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska sałata ryżowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 kilograma

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

20 dekagramów

4 łyżki

3 łyżki

0.5 łyżeczki

1 opakowanie

10 dekagramów

4 sztuki

2 łyżki

20 dekagramów

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj wedle przepisu na opakowaniu i odcedź.

Krok 2

Paprykę pokrój w paski, pomidory na ósemki. Cebulę posiekaj.

Krok 3

Mięso oddziel od kości i pokrój na małe kawałki. Krewetki opłukaj i osącz. Tuńczyka rozdrobnij widelcem. Oliwki wypestkuj.

Krok 4

Wszystkie rozdrobnione składniki wymieszaj z ryżem.

Krok 5

Sok cytrynowy wymieszaj z solą, pieprzem i papryką, następnie ubij z oliwą.

Krok 6

Filety z sardeli drobno posiekaj i rozetrzyj na pastę. Dodaj do sosu.

Krok 7

Sałatkę wymieszaj z sosem, przed podaniem posyp natką pietruszką,

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska sałata ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska sałata ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska sałata ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska sałata ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska sałata ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska sałata ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska sałata ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska sałata ryżowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej