Hiszpańska sałata ryżowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska sałata ryżowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 kilograma

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

20 dekagramów

4 łyżki

3 łyżki

0.5 łyżeczki

1 opakowanie

10 dekagramów

4 sztuki

2 łyżki

20 dekagramów

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj wedle przepisu na opakowaniu i odcedź.

Krok 2

Paprykę pokrój w paski, pomidory na ósemki. Cebulę posiekaj.

Krok 3

Mięso oddziel od kości i pokrój na małe kawałki. Krewetki opłukaj i osącz. Tuńczyka rozdrobnij widelcem. Oliwki wypestkuj.

Krok 4

Wszystkie rozdrobnione składniki wymieszaj z ryżem.

Krok 5

Sok cytrynowy wymieszaj z solą, pieprzem i papryką, następnie ubij z oliwą.

Krok 6

Filety z sardeli drobno posiekaj i rozetrzyj na pastę. Dodaj do sosu.

Krok 7

Sałatkę wymieszaj z sosem, przed podaniem posyp natką pietruszką,

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska sałata ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska sałata ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska sałata ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska sałata ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska sałata ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska sałata ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska sałata ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska sałata ryżowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Śledź w pesto
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej