
Składniki
2 sztuki
0.5 kilograma
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
2 sztuki
20 dekagramów
4 łyżki
3 łyżki
0.5 łyżeczki
1 opakowanie
10 dekagramów
4 sztuki
2 łyżki
20 dekagramów
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj wedle przepisu na opakowaniu i odcedź.
Krok 2
Paprykę pokrój w paski, pomidory na ósemki. Cebulę posiekaj.
Krok 3
Mięso oddziel od kości i pokrój na małe kawałki. Krewetki opłukaj i osącz. Tuńczyka rozdrobnij widelcem. Oliwki wypestkuj.
Krok 4
Wszystkie rozdrobnione składniki wymieszaj z ryżem.
Krok 5
Sok cytrynowy wymieszaj z solą, pieprzem i papryką, następnie ubij z oliwą.
Krok 6
Filety z sardeli drobno posiekaj i rozetrzyj na pastę. Dodaj do sosu.
Krok 7
Sałatkę wymieszaj z sosem, przed podaniem posyp natką pietruszką,

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej