Indyjski omlet z cebulką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjski omlet z cebulką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 pęczek

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka roztrzep w misce z przyprawą Knorr.

Krok 3

Wsyp curry i wszystko bardzo dobrze wymieszaj.

Krok 5

To samo zrób z drugą częścią masy. Omlety złóż na połowy i udekoruj kolendrą.

Krok 2

Dodaj do nich drobniutko posiekaną cebulę i kolendrę oraz pokrojone na plasterki chili.

Krok 4

Na rozgrzany olej wlej połowę masy i usmaż omlet z obu stron na złoto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjski omlet z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjski omlet z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjski omlet z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjski omlet z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjski omlet z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjski omlet z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjski omlet z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjski omlet z cebulką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kotlety z grzybów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej