Jagodowe muffiny

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

286 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

226 osób wydrukowało

Pobierz pdf

374 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 łyżeczki

1 szczypta

6 łyżek

2 sztuki

120 gramów

100 mililitrów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka zmiksuj z cukrem pudrem i miękką Kasią na puszystą masę.

Krok 2

Połącz z przesianą mąką, proszkiem do pieczenia, cappuccino i solą.

Krok 3

Dodaj mleko.

Krok 4

Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Foremki do babeczek wyłóż papierowymi foremkami.

Krok 6

Każdą foremkę napełnij ciastem do 2/3 jej wysokości.

Krok 7

Na ciasto ułóż jagody i delikatnie powciskaj.

Krok 8

Piecz je około 35 minut w temperaturze około 180 stopni C.

2

Opinie o przepisie

  • Helena Sieja

    Helena Sieja

    wygladaja pieknie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Wa

    Beata Wa

    AnBaraniak

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagodowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagodowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagodowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagodowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagodowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagodowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagodowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jagodowe muffinyJagodowe muffiny

Babeczki cappuccino z jagodami będą stanowiły pyszne drugie śniadanie albo słodką przekąskę w pracy. Świeże, kwaskowate owoce bardzo dobrze podkreślą kawowy posmak wypieku. Przepis na babeczki jest prosty, idealny w sytuacji, w której szybko chcesz upiec coś słodkiego. Zacznij od utarcia jajek z cukrem i tłuszczem, a następnie dodaj przesianą mąkę (dzięki temu ciasto będzie bardziej puszyste), proszek do pieczenia i mleko. Wymieszaj składniki. Teraz pozostaje tylko przełożenie ciasta do kolorowych papilotek i czekanie, aż się upieką. Nakładaj ciasto tylko do ⅔ wysokości foremek, pamiętając, że jeszcze wyrośnie. Na każdą babeczkę wyłóż jagody – polskie albo amerykańskie. Zastąpisz je także innymi owocami, np. malinami, truskawkami albo plasterkami bananów. Po upieczeniu posyp babeczki cukrem pudrem albo udekoruj je polewą z białej czekolady. Bardzo smaczne będą w połączeniu z mlekiem oraz kakao. Wypróbuj nasz przepis i przekonaj się, że pieczenie może być naprawdę łatwe i przyjemne. Do dzieła!