Jagodowe muffiny

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

291 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

226 osób wydrukowało

Pobierz pdf

374 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

300 gramów

2 łyżeczki

1 szczypta

6 łyżek

2 sztuki

120 gramów

100 mililitrów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka zmiksuj z cukrem pudrem i miękką Kasią na puszystą masę.

Krok 2

Połącz z przesianą mąką, proszkiem do pieczenia, cappuccino i solą.

Krok 3

Dodaj mleko.

Krok 4

Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Foremki do babeczek wyłóż papierowymi foremkami.

Krok 6

Każdą foremkę napełnij ciastem do 2/3 jej wysokości.

Krok 7

Na ciasto ułóż jagody i delikatnie powciskaj.

Krok 8

Piecz je około 35 minut w temperaturze około 180 stopni C.

2

Opinie o przepisie

  • Helena Sieja

    Helena Sieja , 16.08.2016

    wygladaja pieknie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Wa

    Beata Wa , 09.06.2016

    AnBaraniak

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagodowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagodowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagodowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagodowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagodowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagodowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagodowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jagodowe muffinyJagodowe muffiny

Babeczki cappuccino z jagodami będą stanowiły pyszne drugie śniadanie albo słodką przekąskę w pracy. Świeże, kwaskowate owoce bardzo dobrze podkreślą kawowy posmak wypieku. Przepis na babeczki jest prosty, idealny w sytuacji, w której szybko chcesz upiec coś słodkiego. Zacznij od utarcia jajek z cukrem i tłuszczem, a następnie dodaj przesianą mąkę (dzięki temu ciasto będzie bardziej puszyste), proszek do pieczenia i mleko. Wymieszaj składniki. Teraz pozostaje tylko przełożenie ciasta do kolorowych papilotek i czekanie, aż się upieką. Nakładaj ciasto tylko do ⅔ wysokości foremek, pamiętając, że jeszcze wyrośnie. Na każdą babeczkę wyłóż jagody – polskie albo amerykańskie. Zastąpisz je także innymi owocami, np. malinami, truskawkami albo plasterkami bananów. Po upieczeniu posyp babeczki cukrem pudrem albo udekoruj je polewą z białej czekolady. Bardzo smaczne będą w połączeniu z mlekiem oraz kakao. Wypróbuj nasz przepis i przekonaj się, że pieczenie może być naprawdę łatwe i przyjemne. Do dzieła!