
Składniki
null
null
1 łyżeczka
8 sztuk
2 sztuki
2 łyżki
4 łyżki
1 szklanka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj jajka tak aby nie były całkowicie twarde. Po czym zalej zimną wodą i następnie obierz ze skorupek.
Krok 2
Następnie w garnku rozpuść masło z mąką mieszając tak by lekko się zarumieniła.
Krok 3
Dodaj mleko gotując i mieszając kolejne 2 minuty.
Krok 4
Po tym czasie dodaj musztardę, cukier, ocet doprawiając solą i pieprzem.
Krok 5
Obrane jajka przekrojone na połówki ułóż w misce i polej gorącym sosem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej