Jaja w sosie musztardowym - przepis na Wielkanoc | Przepisy.pl

Jaja z sosem musztardowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 łyżeczka

8 sztuk

2 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajka tak aby nie były całkowicie twarde. Po czym zalej zimną wodą i następnie obierz ze skorupek.

Krok 2

Następnie w garnku rozpuść masło z mąką mieszając tak by lekko się zarumieniła.

Krok 3

Dodaj mleko gotując i mieszając kolejne 2 minuty.

Krok 4

Po tym czasie dodaj musztardę, cukier, ocet doprawiając solą i pieprzem.

Krok 5

Obrane jajka przekrojone na połówki ułóż w misce i polej gorącym sosem.

1

Opinie o przepisie

  • Paweł

    Paweł , 26.03.2016

    Zrobiłem wg przepisu i zostały na stole te dwa żółtka. Gdzie je wtrynić?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaja z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaja z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaja z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaja z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaja z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaja z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaja z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej