Jaja z sosem musztardowym

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

8 sztuk

0

0

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajka tak aby nie były całkowicie twarde. Po czym zalej zimną wodą i następnie obierz ze skorupek.

Krok 1

Następnie w garnku rozpuść masło z mąką mieszając tak by lekko się zarumieniła.

Krok 1

Dodaj mleko gotując i mieszając kolejne 2 minuty.

Krok 1

Po tym czasie dodaj musztardę, cukier, ocet doprawiając solą i pieprzem.

Krok 1

Obrane jajka przekrojone na połówki ułóż w misce i polej gorącym sosem.

1

Opinie o przepisie

  • Paweł

    Paweł

    Zrobiłem wg przepisu i zostały na stole te dwa żółtka. Gdzie je wtrynić?

    Odpowiedz Odpowiedz

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej