Jaja w sosie musztardowym - przepis na Wielkanoc | Przepisy.pl pixel

Jaja z sosem musztardowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 łyżeczka

8 sztuk

2 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajka tak aby nie były całkowicie twarde. Po czym zalej zimną wodą i następnie obierz ze skorupek.

Krok 2

Następnie w garnku rozpuść masło z mąką mieszając tak by lekko się zarumieniła.

Krok 3

Dodaj mleko gotując i mieszając kolejne 2 minuty.

Krok 4

Po tym czasie dodaj musztardę, cukier, ocet doprawiając solą i pieprzem.

Krok 5

Obrane jajka przekrojone na połówki ułóż w misce i polej gorącym sosem.

1

Opinie o przepisie

  • Paweł

    Paweł , 26.03.2016

    Zrobiłem wg przepisu i zostały na stole te dwa żółtka. Gdzie je wtrynić?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaja z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaja z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaja z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaja z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaja z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaja z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaja z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jaja z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej