
Składniki
null
null
1 łyżeczka
8 sztuk
2 sztuki
2 łyżki
4 łyżki
1 szklanka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj jajka tak aby nie były całkowicie twarde. Po czym zalej zimną wodą i następnie obierz ze skorupek.
Krok 2
Następnie w garnku rozpuść masło z mąką mieszając tak by lekko się zarumieniła.
Krok 3
Dodaj mleko gotując i mieszając kolejne 2 minuty.
Krok 4
Po tym czasie dodaj musztardę, cukier, ocet doprawiając solą i pieprzem.
Krok 5
Obrane jajka przekrojone na połówki ułóż w misce i polej gorącym sosem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej