Jaja w sosie musztardowym - przepis na Wielkanoc | Przepisy.pl pixel

Jaja z sosem musztardowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 łyżeczka

8 sztuk

2 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajka tak aby nie były całkowicie twarde. Po czym zalej zimną wodą i następnie obierz ze skorupek.

Krok 2

Następnie w garnku rozpuść masło z mąką mieszając tak by lekko się zarumieniła.

Krok 3

Dodaj mleko gotując i mieszając kolejne 2 minuty.

Krok 4

Po tym czasie dodaj musztardę, cukier, ocet doprawiając solą i pieprzem.

Krok 5

Obrane jajka przekrojone na połówki ułóż w misce i polej gorącym sosem.

1

Opinie o przepisie

  • Paweł

    Paweł , 26.03.2016

    Zrobiłem wg przepisu i zostały na stole te dwa żółtka. Gdzie je wtrynić?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaja z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaja z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaja z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaja z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaja z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaja z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaja z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jaja z sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej