
Składniki
null
null
1 łyżeczka
8 sztuk
2 sztuki
2 łyżki
4 łyżki
1 szklanka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj jajka tak aby nie były całkowicie twarde. Po czym zalej zimną wodą i następnie obierz ze skorupek.
Krok 2
Następnie w garnku rozpuść masło z mąką mieszając tak by lekko się zarumieniła.
Krok 3
Dodaj mleko gotując i mieszając kolejne 2 minuty.
Krok 4
Po tym czasie dodaj musztardę, cukier, ocet doprawiając solą i pieprzem.
Krok 5
Obrane jajka przekrojone na połówki ułóż w misce i polej gorącym sosem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej