
Składniki
null
null
1 łyżeczka
8 sztuk
2 sztuki
2 łyżki
4 łyżki
1 szklanka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj jajka tak aby nie były całkowicie twarde. Po czym zalej zimną wodą i następnie obierz ze skorupek.
Krok 2
Następnie w garnku rozpuść masło z mąką mieszając tak by lekko się zarumieniła.
Krok 3
Dodaj mleko gotując i mieszając kolejne 2 minuty.
Krok 4
Po tym czasie dodaj musztardę, cukier, ocet doprawiając solą i pieprzem.
Krok 5
Obrane jajka przekrojone na połówki ułóż w misce i polej gorącym sosem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej