
Składniki
1 łyżka
5 sztuk
1 pęczek
1 łyżeczka
3 sztuki
3 szczypty
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki obrać, pokroić w kostkę i razem z cebulką pkrojoną w kostkę przesmażyć na oleju.
Krok 2
Szynkę pokroić w drobną kosteczkę, a szczypiorek posiekać.
Krok 3
Jajka przekroić na pół, wyjąć żółtka i rozgnieść widelcem. Żółtka zmieszać z pieczarkami, szynką i szczypiorkiem. Doprawić mini kostką czosnkową i pieprzem. Wymieszać z majonezem.
Krok 4
Powstałą masą napełniać białkowe połówki jajek. Dowolnie udekorować.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej