Jajka z pieczarką i szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka z pieczarką i szynką

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

5 sztuk

1 pęczek

1 łyżeczka

3 sztuki

3 szczypty

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki obrać, pokroić w kostkę i razem z cebulką pkrojoną w kostkę przesmażyć na oleju.

Krok 2

Szynkę pokroić w drobną kosteczkę, a szczypiorek posiekać.

Krok 3

Jajka przekroić na pół, wyjąć żółtka i rozgnieść widelcem. Żółtka zmieszać z pieczarkami, szynką i szczypiorkiem. Doprawić mini kostką czosnkową i pieprzem. Wymieszać z majonezem.

Krok 4

Powstałą masą napełniać białkowe połówki jajek. Dowolnie udekorować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka z pieczarką i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka z pieczarką i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka z pieczarką i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka z pieczarką i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka z pieczarką i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka z pieczarką i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka z pieczarką i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka z pieczarką i szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tatar z wołowiny
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej