Jajka z pieczarką i szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka z pieczarką i szynką

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

5 sztuk

1 pęczek

1 łyżeczka

3 sztuki

3 szczypty

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki obrać, pokroić w kostkę i razem z cebulką pkrojoną w kostkę przesmażyć na oleju.

Krok 2

Szynkę pokroić w drobną kosteczkę, a szczypiorek posiekać.

Krok 3

Jajka przekroić na pół, wyjąć żółtka i rozgnieść widelcem. Żółtka zmieszać z pieczarkami, szynką i szczypiorkiem. Doprawić mini kostką czosnkową i pieprzem. Wymieszać z majonezem.

Krok 4

Powstałą masą napełniać białkowe połówki jajek. Dowolnie udekorować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka z pieczarką i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka z pieczarką i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka z pieczarką i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka z pieczarką i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka z pieczarką i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka z pieczarką i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka z pieczarką i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka z pieczarką i szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej