Japoniec

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

1 kilogram

20 dekagramów

30 dekagramów

9 sztuk

10 łyżeczek

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mak przekręcić 3 razy przez maszynkę, jabłka zetrzeć na tarce.

Krok 2

Kasię, cukier i żółtka miksować.

Krok 3

Do masy dodać mak i jabłka, dokładnie wymieszać, następnie dodać kaszę mannę, proszek do pieczenia, olejek i bakalie.

Krok 4

Białka ubić na sztywno.

Krok 5

Pod koniec dodać do masy.

Krok 6

Przełożyć do formy wysmarowanej Kasią i obsypanej bułką tartą lub wyścielonej papierem do pieczenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Japoniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Japoniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Japoniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Japoniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Japoniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Japoniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Japoniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej