Jesienna patelnia z ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienna patelnia z ziemniakami

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

5 sztuk

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

15 dekagramów

1 łyżka

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą do mięs i zrumienić na oleju.

Krok 2

Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i posiekany czosnek. Chwilę smażyć razem.

Krok 3

Mięso podlać wodą, dodać kostkę grzybową, pieprz i dusić ok 30 minut.

Krok 4

Pieczarki pokroić w półplasterki. Paprykę, pomidory i ziemniaki pokroić w kostkę, a papryczkę drobno posieklać. Fasolkę pokroić w mniejsze kawałki. Warzywa dodać do mięsa, podlać wodą.

Krok 5

Doprawić solą i przyprawą do gulaszu. Dusić jeszcze 35 minut od czasu do czasu mieszając.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienna patelnia z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienna patelnia z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienna patelnia z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienna patelnia z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienna patelnia z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienna patelnia z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienna patelnia z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienna patelnia z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej