
Składniki
50 dekagramów
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
5 sztuk
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
15 dekagramów
1 łyżka
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą do mięs i zrumienić na oleju.
Krok 2
Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i posiekany czosnek. Chwilę smażyć razem.
Krok 3
Mięso podlać wodą, dodać kostkę grzybową, pieprz i dusić ok 30 minut.
Krok 4
Pieczarki pokroić w półplasterki. Paprykę, pomidory i ziemniaki pokroić w kostkę, a papryczkę drobno posieklać. Fasolkę pokroić w mniejsze kawałki. Warzywa dodać do mięsa, podlać wodą.
Krok 5
Doprawić solą i przyprawą do gulaszu. Dusić jeszcze 35 minut od czasu do czasu mieszając.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej