
Składniki
50 dekagramów
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
5 sztuk
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
15 dekagramów
1 łyżka
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą do mięs i zrumienić na oleju.
Krok 2
Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i posiekany czosnek. Chwilę smażyć razem.
Krok 3
Mięso podlać wodą, dodać kostkę grzybową, pieprz i dusić ok 30 minut.
Krok 4
Pieczarki pokroić w półplasterki. Paprykę, pomidory i ziemniaki pokroić w kostkę, a papryczkę drobno posieklać. Fasolkę pokroić w mniejsze kawałki. Warzywa dodać do mięsa, podlać wodą.
Krok 5
Doprawić solą i przyprawą do gulaszu. Dusić jeszcze 35 minut od czasu do czasu mieszając.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej