Jesienna patelnia z ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienna patelnia z ziemniakami

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

5 sztuk

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

15 dekagramów

1 łyżka

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą do mięs i zrumienić na oleju.

Krok 2

Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i posiekany czosnek. Chwilę smażyć razem.

Krok 3

Mięso podlać wodą, dodać kostkę grzybową, pieprz i dusić ok 30 minut.

Krok 4

Pieczarki pokroić w półplasterki. Paprykę, pomidory i ziemniaki pokroić w kostkę, a papryczkę drobno posieklać. Fasolkę pokroić w mniejsze kawałki. Warzywa dodać do mięsa, podlać wodą.

Krok 5

Doprawić solą i przyprawą do gulaszu. Dusić jeszcze 35 minut od czasu do czasu mieszając.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienna patelnia z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienna patelnia z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienna patelnia z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienna patelnia z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienna patelnia z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienna patelnia z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienna patelnia z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienna patelnia z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej