Jesienna patelnia z ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienna patelnia z ziemniakami

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

5 sztuk

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

15 dekagramów

1 łyżka

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą do mięs i zrumienić na oleju.

Krok 2

Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i posiekany czosnek. Chwilę smażyć razem.

Krok 3

Mięso podlać wodą, dodać kostkę grzybową, pieprz i dusić ok 30 minut.

Krok 4

Pieczarki pokroić w półplasterki. Paprykę, pomidory i ziemniaki pokroić w kostkę, a papryczkę drobno posieklać. Fasolkę pokroić w mniejsze kawałki. Warzywa dodać do mięsa, podlać wodą.

Krok 5

Doprawić solą i przyprawą do gulaszu. Dusić jeszcze 35 minut od czasu do czasu mieszając.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienna patelnia z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienna patelnia z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienna patelnia z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienna patelnia z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienna patelnia z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienna patelnia z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienna patelnia z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienna patelnia z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej