KAKAOWY SERNIK Z BRZOSKWINIAMI

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

52 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2.5 szklanki

3 łyżki

6 sztuk

2 łyżki

2.5 łyżeczki

1 kilogram

1 szklanka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekać 1/2 kostki Kasi z mąką, dodać cukier puder, 5 żółtek, kakao oraz 2 łyżeczki proszku do pieczenia i wyrobić ciasto.

Krok 2

Następnie schłodzić je w lodówce przez około 1 godzinę.

Krok 3

Resztę Kasi, 1/2 szklanki cukru, 1 jajko, cukier waniliowy ucierać na masę, dodając powoli ser. Gdy masa będzie puszysta, wsypać budyń i ponownie ucierać.

Krok 4

Białka ubić na sztywną pianę, dodać 1/2 szkl. cukru oraz resztę proszku do pieczenia.

Krok 5

Około 3/4 ciasta wyłożyć na natłuszczoną i posypaną bułką tartą blachę, rozprowadzić równomiernie masę serową i ułożyć odsączone i pokrojone brzoskwinie.

Krok 6

Całość przykryć pianą z białek oraz utartą resztą ciasta.

Krok 7

Piec w temp. 180 - 200°C przez około 40 minut.

Krok 8

Dla urozmaicenia do ubitej piany można dodać 1 opakowanie kisielu o dowolnym smaku.

1

Opinie o przepisie

  • M. T.

    M. T., 29.04.2017

    Ciasto upiekłam. Blaszka 20x30cm (średnia). Ciasto się prawie nie kleiło, lepiej dac ciut więcej tłuszczu, jak poprostu wysypałam dno (wyszło ok). Dałam też mniej cukru i bezwzględnie trzeba było piec 30 min dłużej. Ale wyszło... PYSZNE!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KAKAOWY SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KAKAOWY SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KAKAOWY SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KAKAOWY SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KAKAOWY SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KAKAOWY SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KAKAOWY SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sernik poranna rosa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej