Kanapki z czerwoną pastą z makreli

Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska

ratingratingratingratingrating

5

61 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

200 gramów

4 łyżeczki

12 sztuk

0.5 sztuki

8 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makrelę rozgnieć widelcem, dodaj koncentrat pomidorowy, drobno posiekaną cebulę, jednego drobno pokrojonego ogórka kiszonego i wymieszaj

Kanapki z czerwoną pastą z makreli - Krok 1

Krok 2

Pastę z makreli podawaj z pieczywem posmarowanym Flora Light i pozostałą częścią ogórków kiszonych

Kanapki z czerwoną pastą z makreli - Krok 2
mgr inż. Paulina  Gąsiewska

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, magnezu, cynku, miedzi, witaminy B12, witaminy D.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z czerwoną pastą z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z czerwoną pastą z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z czerwoną pastą z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z czerwoną pastą z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z czerwoną pastą z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z czerwoną pastą z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z czerwoną pastą z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej