Kanapki z pastą rybną z pomidorami i kaparami

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

18

318 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

272 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

449 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

6 sztuk

0

1 łyżka

4 sztuki

1 łyżeczka

100 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka oraz mięso makreli posiekaj drobno i przełóż do miseczki. Dodaj majonez, koncentrat pomidorowy, pieprz i wszystko razem dokładnie wymieszaj.

Kanapki z pastą rybną z pomidorami i kaparami - Krok 1

Krok 2

Kapary odcedź i dodaj do przygotowanej pasty.

Kanapki z pastą rybną z pomidorami i kaparami - Krok 2

Krok 3

Kromki pieczywa opiecz krótko w tosterze, następnie przekrój każdą po przekątnej na trójkąty i posmaruj margaryną. Na każdą kromkę nałóż porcję rybnej pasty.

Kanapki z pastą rybną z pomidorami i kaparami - Krok 3

Krok 4

Pomidorki pokrój na ćwiartki – te oraz listki pietruszki wykorzystaj do udekorowania kanapek.

Kanapki z pastą rybną z pomidorami i kaparami - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Aby urozmaicić taką pastę, dodaj do niej posiekaną świeżą kolendrę oraz odrobinę papryczki chilli.

1

Opinie o przepisie

  • Tłuste Niebo

    Tłuste Niebo

    czad

    Odpowiedz Odpowiedz

Majonez Hellmann's Oryginalny

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Majonez Hellmann's Oryginalny

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej