Kasza manna z brzoskwiniami i sosem malinowym

Autor: dr Ewa Rychlik

ratingratingratingratingrating

820

55 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 litr

12 łyżek

4 łyżeczki

1 sztuka

4 sztuki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przekrój laskę wanilii wzdłuż, nożem zeskrob nasiona. Przelej mleko do garnka, wrzuć nasiona wanilii i pozostałą część laski. Zagotuj mleko, wyjmij laskę wanilii.

Kasza manna z brzoskwiniami i sosem malinowym - Krok 1

Krok 2

Do gotującego się mleka powoli wsyp kaszę, cały czas mieszając. Gotuj na małym ogniu, aż kasza zgęstnieje. Pod koniec gotowania dodaj Florę ProActiv, całość wymieszaj.

Kasza manna z brzoskwiniami i sosem malinowym - Krok 2

Krok 3

Umyj i obierz brzoskwinię. Usuń pestkę, miąższ pokrój w kostkę.

Kasza manna z brzoskwiniami i sosem malinowym - Krok 3

Krok 4

Opłucz maliny, mrożone odstaw, żeby nieco rozmarzły. Przełóż do rondelka i rozgotuj. Przetrzyj przez sito, żeby oddzielić pesteczki.

Kasza manna z brzoskwiniami i sosem malinowym - Krok 4

Krok 5

Przełóż kaszę do salaterki. Delikatnie wymieszaj z brzoskwinią. Polej sosem malinowym.

Kasza manna z brzoskwiniami i sosem malinowym - Krok 5
dr Ewa Rychlik

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, witaminy B2, witaminy C, witaminy B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza manna z brzoskwiniami i sosem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza manna z brzoskwiniami i sosem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza manna z brzoskwiniami i sosem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza manna z brzoskwiniami i sosem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza manna z brzoskwiniami i sosem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza manna z brzoskwiniami i sosem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza manna z brzoskwiniami i sosem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej