Kasza manna na mleku z musem malinowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Kasza manna na mleku z musem malinowym

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

8

heart
399 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

180 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1.66 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Kaszę ugotuj na mleku.

Kasza manna na mleku z musem malinowym - Krok 1

Krok 2

Rozmrożone maliny zblenduj z cukrem. Ugotowaną kaszę podawaj z musem malinowym i listkami świeżej mięty.

Kasza manna na mleku z musem malinowym - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, wapnia, miedzi, witaminy B2, witaminy B12, witaminy C, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza manna na mleku z musem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza manna na mleku z musem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza manna na mleku z musem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza manna na mleku z musem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza manna na mleku z musem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza manna na mleku z musem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza manna na mleku z musem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza manna na mleku z musem malinowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kasza manna na mleku z musem malinowymKasza manna na mleku z musem malinowym

Grysik to znakomity pomysł na szybkie i smaczne śniadanie - zapewne pamiętasz ten smak z dzieciństwa. Jednak sprawdzi się on doskonale na poranny posiłek także dla starszych. Czas na kaszę mannę na mleku z musem malinowym.

Dla kogo?

Kasza manna na mleku z musem malinowym to doskonałe rozwiązanie dla osób chcących szybko przygotować śniadanie na ciepło.

Na zdrowie!

Kasza manna stanowi doskonałą alternatywę dla innych mlecznych posiłków tak ochoczo serwowanych na śniadanie, np. kupnych mocno słodzonych płatków z mlekiem. Ponadto posiłek jest cennym źródłem wapnia (545,3 mg, czyli 68% RWS) i fosforu (487, 6 mg, czyli 70 % RWS), które to pomagają w utrzymaniu zdrowych i mocnych kości oraz zębów.

Czy wiesz, że?

Jak poznać dobry jakościowo grysik? Kolor kaszy manny powinien być biały z delikatnie żółtawym odcieniem. Najlepiej, jeśli widoczne są jedynie drobne cząstki bielma, bez ciemnych elementów otrębowych. W kaszy nie ma również miejsca na mąkę. Pamiętajmy, że produkt możemy spożywać maksymalnie do pięciu miesięcy po otwarciu.