Kaszotto meksykańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszotto meksykańskie

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 słoik

1 słoik

1 opakowanie

1 słoik

1 sztuka

4 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć do zrumienienia pokrojoną w plasterki chilli oraz cebulę.

Krok 2

Po podsmażeniu dodać Kaszotto Knorr, pomidory z puszki oraz wrzątek. Wszystko wymieszać, doprawić i gotować przez 10 minut.

Krok 3

Po 10 minutach dodać odsączoną fasolę, kukurydzę oraz pokrojone w kostkę awokado. Wszystko przemieszać.

Krok 4

We wstępnie przygotowanym kaszotto zrobić wgłębienia i w każde wbić jajko. Gotować pod przykryciem aż jajka się zetną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej