Kaszotto meksykańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszotto meksykańskie

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 słoik

1 słoik

1 opakowanie

1 słoik

1 sztuka

4 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć do zrumienienia pokrojoną w plasterki chilli oraz cebulę.

Krok 2

Po podsmażeniu dodać Kaszotto Knorr, pomidory z puszki oraz wrzątek. Wszystko wymieszać, doprawić i gotować przez 10 minut.

Krok 3

Po 10 minutach dodać odsączoną fasolę, kukurydzę oraz pokrojone w kostkę awokado. Wszystko przemieszać.

Krok 4

We wstępnie przygotowanym kaszotto zrobić wgłębienia i w każde wbić jajko. Gotować pod przykryciem aż jajka się zetną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej