Kaszotto meksykańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszotto meksykańskie

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 słoik

1 słoik

1 opakowanie

1 słoik

1 sztuka

4 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć do zrumienienia pokrojoną w plasterki chilli oraz cebulę.

Krok 2

Po podsmażeniu dodać Kaszotto Knorr, pomidory z puszki oraz wrzątek. Wszystko wymieszać, doprawić i gotować przez 10 minut.

Krok 3

Po 10 minutach dodać odsączoną fasolę, kukurydzę oraz pokrojone w kostkę awokado. Wszystko przemieszać.

Krok 4

We wstępnie przygotowanym kaszotto zrobić wgłębienia i w każde wbić jajko. Gotować pod przykryciem aż jajka się zetną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej