Kaszotto meksykańskie

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

1407

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 puszka

1 puszka

1 opakowanie

1 puszka

1 sztuka

4 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć do zrumienienia pokrojoną w plasterki chilli oraz cebulę.

Krok 2

Po podsmażeniu dodać Kaszotto Knorr, pomidory z puszki oraz wrzątek. Wszystko wymieszać, doprawić i gotować przez 10 minut.

Krok 3

Po 10 minutach dodać odsączoną fasolę, kukurydzę oraz pokrojone w kostkę awokado. Wszystko przemieszać.

Krok 4

We wstępnie przygotowanym kaszotto zrobić wgłębienia i w każde wbić jajko. Gotować pod przykryciem aż jajka się zetną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej