Kaszotto meksykańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszotto meksykańskie

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 słoik

1 słoik

1 opakowanie

1 słoik

1 sztuka

4 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć do zrumienienia pokrojoną w plasterki chilli oraz cebulę.

Krok 2

Po podsmażeniu dodać Kaszotto Knorr, pomidory z puszki oraz wrzątek. Wszystko wymieszać, doprawić i gotować przez 10 minut.

Krok 3

Po 10 minutach dodać odsączoną fasolę, kukurydzę oraz pokrojone w kostkę awokado. Wszystko przemieszać.

Krok 4

We wstępnie przygotowanym kaszotto zrobić wgłębienia i w każde wbić jajko. Gotować pod przykryciem aż jajka się zetną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej