Katalońska przystawka ze szpinaku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Katalońska przystawka ze szpinaku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

3 łyżki

3 łyżki

null

2 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzeszki posiekaj, rodzynki namocz przez chwilę w gorącej wodzie, odcedź.

Krok 2

Podsmaż orzeszki, rodzynki i pokrojony drobniutko czosnek na rozgrzanym tłuszczu, dodaj przepłukane, osączone liście szpinaku i duś na małym ogniu często mieszając.

Krok 3

Gdy szpinak będzie już miękki, dopraw potrawę do smaku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Katalońska przystawka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Katalońska przystawka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Katalońska przystawka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Katalońska przystawka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Katalońska przystawka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Katalońska przystawka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Katalońska przystawka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Katalońska przystawka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej