
Składniki
null
null
3 łyżki
3 łyżki
null
2 sztuki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Orzeszki posiekaj, rodzynki namocz przez chwilę w gorącej wodzie, odcedź.
Krok 2
Podsmaż orzeszki, rodzynki i pokrojony drobniutko czosnek na rozgrzanym tłuszczu, dodaj przepłukane, osączone liście szpinaku i duś na małym ogniu często mieszając.
Krok 3
Gdy szpinak będzie już miękki, dopraw potrawę do smaku.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej