Katalońska przystawka ze szpinaku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Katalońska przystawka ze szpinaku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

3 łyżki

3 łyżki

null

2 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzeszki posiekaj, rodzynki namocz przez chwilę w gorącej wodzie, odcedź.

Krok 2

Podsmaż orzeszki, rodzynki i pokrojony drobniutko czosnek na rozgrzanym tłuszczu, dodaj przepłukane, osączone liście szpinaku i duś na małym ogniu często mieszając.

Krok 3

Gdy szpinak będzie już miękki, dopraw potrawę do smaku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Katalońska przystawka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Katalońska przystawka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Katalońska przystawka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Katalońska przystawka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Katalońska przystawka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Katalońska przystawka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Katalońska przystawka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Katalońska przystawka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej