Składniki
null
null
3 łyżki
3 łyżki
null
2 sztuki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Orzeszki posiekaj, rodzynki namocz przez chwilę w gorącej wodzie, odcedź.
Krok 2
Podsmaż orzeszki, rodzynki i pokrojony drobniutko czosnek na rozgrzanym tłuszczu, dodaj przepłukane, osączone liście szpinaku i duś na małym ogniu często mieszając.
Krok 3
Gdy szpinak będzie już miękki, dopraw potrawę do smaku.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej