Kieszonki z żółtym serem i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kieszonki z żółtym serem i oliwkami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

2 łyżki

150 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i podzielić na dwie części. Każdą część naciąć w poprzek tak aby utworzyć kieszonkę- uważać aby nie przeciąć. Do kieszonki włożyć pokrojone w obrączki oliwki i starty ser żółty. Kieszonkę spiąć wykałaczkami by nie wypłynęła jaj zawartość w czasie smażenia.

Krok 2

Mięso obficie posypać przyprawą do mięs Knorr i czosnkiem w Mini kostkach. Smażyć na oleju- najpierw pod przykryciem, a gdy mięso się zetnie zwiększyć ogień i zrumienić ze wszystkich stron.

Krok 3

Kuskus zalać gorącą wodą z rozpuszczony Bulion na włoszczyźnie Knorr (2x większa objętość wody niż kuskusu) i przykryć pokrywką, aby kuskus wchłonął wodę. Kieszonki podawać ciepłe z kuskusem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki z żółtym serem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki z żółtym serem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki z żółtym serem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki z żółtym serem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki z żółtym serem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki z żółtym serem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki z żółtym serem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kieszonki z żółtym serem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej