Kieszonki z żółtym serem i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kieszonki z żółtym serem i oliwkami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

2 łyżki

150 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i podzielić na dwie części. Każdą część naciąć w poprzek tak aby utworzyć kieszonkę- uważać aby nie przeciąć. Do kieszonki włożyć pokrojone w obrączki oliwki i starty ser żółty. Kieszonkę spiąć wykałaczkami by nie wypłynęła jaj zawartość w czasie smażenia.

Krok 2

Mięso obficie posypać przyprawą do mięs Knorr i czosnkiem w Mini kostkach. Smażyć na oleju- najpierw pod przykryciem, a gdy mięso się zetnie zwiększyć ogień i zrumienić ze wszystkich stron.

Krok 3

Kuskus zalać gorącą wodą z rozpuszczony Bulion na włoszczyźnie Knorr (2x większa objętość wody niż kuskusu) i przykryć pokrywką, aby kuskus wchłonął wodę. Kieszonki podawać ciepłe z kuskusem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki z żółtym serem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki z żółtym serem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki z żółtym serem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki z żółtym serem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki z żółtym serem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki z żółtym serem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki z żółtym serem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kieszonki z żółtym serem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej