
Składniki
1 sztuka
6 sztuk
2 łyżki
150 gramów
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i podzielić na dwie części. Każdą część naciąć w poprzek tak aby utworzyć kieszonkę- uważać aby nie przeciąć. Do kieszonki włożyć pokrojone w obrączki oliwki i starty ser żółty. Kieszonkę spiąć wykałaczkami by nie wypłynęła jaj zawartość w czasie smażenia.
Krok 2
Mięso obficie posypać przyprawą do mięs Knorr i czosnkiem w Mini kostkach. Smażyć na oleju- najpierw pod przykryciem, a gdy mięso się zetnie zwiększyć ogień i zrumienić ze wszystkich stron.
Krok 3
Kuskus zalać gorącą wodą z rozpuszczony Bulion na włoszczyźnie Knorr (2x większa objętość wody niż kuskusu) i przykryć pokrywką, aby kuskus wchłonął wodę. Kieszonki podawać ciepłe z kuskusem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej