
Składniki
1 sztuka
6 sztuk
2 łyżki
150 gramów
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i podzielić na dwie części. Każdą część naciąć w poprzek tak aby utworzyć kieszonkę- uważać aby nie przeciąć. Do kieszonki włożyć pokrojone w obrączki oliwki i starty ser żółty. Kieszonkę spiąć wykałaczkami by nie wypłynęła jaj zawartość w czasie smażenia.
Krok 2
Mięso obficie posypać przyprawą do mięs Knorr i czosnkiem w Mini kostkach. Smażyć na oleju- najpierw pod przykryciem, a gdy mięso się zetnie zwiększyć ogień i zrumienić ze wszystkich stron.
Krok 3
Kuskus zalać gorącą wodą z rozpuszczony Bulion na włoszczyźnie Knorr (2x większa objętość wody niż kuskusu) i przykryć pokrywką, aby kuskus wchłonął wodę. Kieszonki podawać ciepłe z kuskusem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































