Kieszonki z żółtym serem i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kieszonki z żółtym serem i oliwkami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

2 łyżki

150 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i podzielić na dwie części. Każdą część naciąć w poprzek tak aby utworzyć kieszonkę- uważać aby nie przeciąć. Do kieszonki włożyć pokrojone w obrączki oliwki i starty ser żółty. Kieszonkę spiąć wykałaczkami by nie wypłynęła jaj zawartość w czasie smażenia.

Krok 2

Mięso obficie posypać przyprawą do mięs Knorr i czosnkiem w Mini kostkach. Smażyć na oleju- najpierw pod przykryciem, a gdy mięso się zetnie zwiększyć ogień i zrumienić ze wszystkich stron.

Krok 3

Kuskus zalać gorącą wodą z rozpuszczony Bulion na włoszczyźnie Knorr (2x większa objętość wody niż kuskusu) i przykryć pokrywką, aby kuskus wchłonął wodę. Kieszonki podawać ciepłe z kuskusem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki z żółtym serem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki z żółtym serem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki z żółtym serem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki z żółtym serem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki z żółtym serem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki z żółtym serem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki z żółtym serem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej