
Składniki
1 sztuka
6 sztuk
2 łyżki
150 gramów
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i podzielić na dwie części. Każdą część naciąć w poprzek tak aby utworzyć kieszonkę- uważać aby nie przeciąć. Do kieszonki włożyć pokrojone w obrączki oliwki i starty ser żółty. Kieszonkę spiąć wykałaczkami by nie wypłynęła jaj zawartość w czasie smażenia.
Krok 2
Mięso obficie posypać przyprawą do mięs Knorr i czosnkiem w Mini kostkach. Smażyć na oleju- najpierw pod przykryciem, a gdy mięso się zetnie zwiększyć ogień i zrumienić ze wszystkich stron.
Krok 3
Kuskus zalać gorącą wodą z rozpuszczony Bulion na włoszczyźnie Knorr (2x większa objętość wody niż kuskusu) i przykryć pokrywką, aby kuskus wchłonął wodę. Kieszonki podawać ciepłe z kuskusem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej