Klopsiki z mięsa z indyka w sosie bolonese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsiki z mięsa z indyka w sosie bolonese

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

500 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z indyka wyjmij z tacki i przełóż do pojemnika w którym łatwo będzie można wymieszać mięso z ryżem i jajkiem. Dodaj przyprawy 3 szczypty bazylii, sól i pieprz do smaku

Krok 2

Ugotowany ryż, ocedź i dodaj do mięsa mielonego wymieszaj całość z surowym jajkiem. Uformuj kuleczki. Upiecz je na patelni na oleju odłóż do miski.

Krok 3

Sos dodaj do letniej wody około 600 ml ciągle mieszając czekaj aż się zagotuje lekko następnie dodaj z 3 łyżeczki przecieru pomidorowego. Jeśli sos już się ugotuje połącz go z klopsikami, dodaj go do nich.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki z mięsa z indyka w sosie bolonese  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki z mięsa z indyka w sosie bolonese  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki z mięsa z indyka w sosie bolonese  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki z mięsa z indyka w sosie bolonese  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki z mięsa z indyka w sosie bolonese  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki z mięsa z indyka w sosie bolonese  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki z mięsa z indyka w sosie bolonese  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsiki z mięsa z indyka w sosie bolonese  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej