Kluski kładzione z puree ziemniaczanego z ziołami prowansalskimi
łatwe
25 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
1 szklanka
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżeczki
1 szklanka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szybkie i proste danie dla 1 -2 osób . Otworzyć Gorący kubek. Wbić do niego jajko, zamieszać. Dolać zimnej wody do wysokości zaznaczonej na ściance . Wymieszać dokładnie i zostawić aż puree zgęstnieje.
Krok 2
Wyłożyć na miseczkę. Dosypać pokrojoną natkę pietruszki i utarty ser żółty, mąkę . Wyrobić ciasto.
Krok 3
Nastawić osoloną wodę do gotowania klusek. Z ciasta utoczyć wałeczki i pociąć na kluski takie jak kopytka lub kłaść na wrzątek za pomocą łyżeczki kluski i gotować 3 minuty od wypłynięcia.
Krok 4
Na patelni rozgrzać masło i lekko je zrumienić. Wyłączyć gaz pod patelnią. Wyjmować kluseczki łyżką cedzakową dobrze je odsączając. Wrzucać na masło. Zamieszać by pokryły się tłuszczem. Można posypać odrobiną bułki tartej i chwilę obsmażać.
Krok 5
Podawać posypane pokrojonym szczypiorem i drobniutko pokrojoną papryczką. Oczywiście można też okrasić skwareczkami z boczku lub polać sosem np. pomidorowym, ale takie są bardzo smaczne i najprostsze .

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Gorący Kubek Knorr Puree ziemniaczane z ziołami prowansalskimi
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej