Knysze z soczewicą i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Knysze z soczewicą i pieczarkami

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

4 sztuki

100 gramów

6 łyżek

150 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, masła, śmietany, 4 łyżek oleju, 2 jajek i szczypty soli zagnieść ciasto. Owinąć w folię i schłodzić przez godzinę w lodówce.

Krok 2

Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Dodać do ugotowanej soczewicy i wymieszać z jajkiem oraz przyprawami: solą, pieprzem, majerankiem i Przyprawą w Mini kostkach Czosnek Knorr

Krok 3

Schłodzone ciasto rozwałkować cienko i wykrawać szklanką kółka. Na środku każdego kłaść nadzienie i brzegi zawijać do góry tworząc kształt otwartej sakiewki.

Krok 4

Knysze ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarować roztrzepanym jajkiem (ciasto).

Krok 5

Piec około 40 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Knysze z soczewicą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Knysze z soczewicą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Knysze z soczewicą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Knysze z soczewicą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Knysze z soczewicą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Knysze z soczewicą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Knysze z soczewicą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Knysze z soczewicą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Hiszpański omlet
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej