Knysze z soczewicą i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Knysze z soczewicą i pieczarkami

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

6 łyżek

150 gramów

500 gramów

4 sztuki

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, masła, śmietany, 4 łyżek oleju, 2 jajek i szczypty soli zagnieść ciasto. Owinąć w folię i schłodzić przez godzinę w lodówce.

Krok 2

Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Dodać do ugotowanej soczewicy i wymieszać z jajkiem oraz przyprawami: solą, pieprzem, majerankiem i Przyprawą w Mini kostkach Czosnek Knorr

Krok 3

Schłodzone ciasto rozwałkować cienko i wykrawać szklanką kółka. Na środku każdego kłaść nadzienie i brzegi zawijać do góry tworząc kształt otwartej sakiewki.

Krok 4

Knysze ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarować roztrzepanym jajkiem (ciasto).

Krok 5

Piec około 40 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Knysze z soczewicą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Knysze z soczewicą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Knysze z soczewicą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Knysze z soczewicą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Knysze z soczewicą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Knysze z soczewicą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Knysze z soczewicą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Knysze z soczewicą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej