Rybne kokosanki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybne kokosanki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
266 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

188 osób wydrukowało

Pobierz pdf

358 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

80 gramów

100 gramów

100 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z ryby pokrój w paski o szerokości około 1 centymetra. Zamarynuj w przyprawie Knorr i odstaw na 10 minut.

Krok 2

Roztrzep jajka. Na suchej patelni upraż wiórki kokosowe, tak by nabrały rumianego koloru. Odstaw je i wymieszaj z bułką tartą.

Krok 3

Wraz z dzieckiem panieruj paluszki rybne najpierw w mące, następnie w jajku i na końcu w wiórkach kokosa.

Krok 4

Po opanierowaniu wszystkich paluszków, smaż je na patelni na złoty kolor. Możesz również upiec w piekarniku bez użycia tłuszczu.

Krok 5

Przygotuj sos. Odłóż dwa plastry ananasa do dekoracji, pozostałą część pokrój w drobną kostkę. Maluchy mogą wymieszać owoce z jogurtem i sokiem ananasowym.

Krok 6

Gotowe danie możesz udekorować pokrojonym w cienkie plastry ananasem, zwiniętym w różyczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybne kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybne kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybne kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybne kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybne kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybne kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybne kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybne kokosanki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rybne kokosankiRybne kokosanki

Filet z ryby pokrój w paski o szerokości około 1 centymetra. Zamarynuj w przyprawie Knorr i odstaw na 10 minut.