
Składniki
120 gramów
90 gramów
5 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Banana obierz i pokrój na mniejsze części.

Krok 2
Umieść w blenderze, razem z kakao, jogurtem i kilkoma listkami mięty.

Krok 3
Zblenduj na jednolitą masę.

Krok 4
Udekoruj listkami mięty.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Koktajl bananowy z miętą
Między obiadem a kolacją warto sięgnąć po zdrowy i pożywny podwieczorek. Na popołudniową przekąskę nadają się jogurty, owoce lub świeże warzywa. Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, przygotuj pyszny fit koktajl bananowo-miętowy. To naprawdę bardzo proste: zmiksuj zawartość połowy małego kubeczka jogurtu naturalnego ze średniej wielkości bananem, łyżeczką naturalnego kakao oraz kilkoma listkami mięty. Ciekawy efekt uzyskasz, jeśli mocno schłodzisz wszystkie składniki, np. kawałki bananów włożysz na kilkanaście minut do zamrażarki – koktajl będzie wtedy przypominał lodowego shake`a. Smak napoju da się łatwo modyfikować, np. dodając do niego szczyptę cynamonu. Fit koktajl bananowo-miętowy podawaj w wysokich szklankach ze słomką albo długą łyżeczką, udekoruj go listkami mięty, a w lecie dodaj także kilka kostek lodu. Otrzymasz gęsty i smaczny napój, idealny nie tylko na zdrowy podwieczorek, ale i na drugie śniadanie. Cenimy Twoje zdanie – koniecznie podziel się opinią w komentarzu powyżej.