Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 1500 kalorii

100 przepisów - 20 dni

Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia

Autor: mgr inż. Małgorzata Mękus

ratingratingratingratingrating

2

heart
421 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

85 osób wydrukowało

Pobierz pdf

110 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

24 sztuki

4 sztuki

4 szklanki

8 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Truskawki i brzoskwinię zmiksuj razem z kefirem, dodaj nasionka chia. Koktajl podawaj schłodzony w wysokich szklankach.

Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - Krok 1
mgr inż. Małgorzata Mękus

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: wapnia, fosforu, witaminy C, witaminy B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy z nasionkami chia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej