
Składniki
100 gramów
1 sztuka
3 sztuki
2 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 łyżka
0.5 pęczka
0.5 szklanki
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Najpierw przygotuj pastę miksując kolendrę z wiórkami kokosowymi, papryczkami chilli, cebulą, imbirem, pomidorem i mieloną kolendrą. Odstaw do lodówki.
Krok 2
Marchew, ziemniaki i cebulę skrój w kostkę włóż do garnka wraz z fasolą, groszkiem i zalej wodą.
Krok 3
Jak warzywa będą pół twarde dodaj przygotowaną wcześniej pastę.
Krok 4
Pod koniec duszenie dodaj jeszcze zielony groszek, duś całość aż wszystko będzie miękkie i gęste.
Krok 5
Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i zacznij dusić potrawę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej