Korma warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Korma warzywna

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 łyżka

0.5 pęczka

0.5 szklanki

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpierw przygotuj pastę miksując kolendrę z wiórkami kokosowymi, papryczkami chilli, cebulą, imbirem, pomidorem i mieloną kolendrą. Odstaw do lodówki.

Krok 2

Marchew, ziemniaki i cebulę skrój w kostkę włóż do garnka wraz z fasolą, groszkiem i zalej wodą.

Krok 3

Jak warzywa będą pół twarde dodaj przygotowaną wcześniej pastę.

Krok 4

Pod koniec duszenie dodaj jeszcze zielony groszek, duś całość aż wszystko będzie miękkie i gęste.

Krok 5

Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i zacznij dusić potrawę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Korma warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Korma warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Korma warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Korma warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Korma warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Korma warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Korma warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Korma warzywna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej