Korma warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl

Korma warzywna

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 łyżka

0.5 pęczka

0.5 szklanki

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpierw przygotuj pastę miksując kolendrę z wiórkami kokosowymi, papryczkami chilli, cebulą, imbirem, pomidorem i mieloną kolendrą. Odstaw do lodówki.

Krok 2

Marchew, ziemniaki i cebulę skrój w kostkę włóż do garnka wraz z fasolą, groszkiem i zalej wodą.

Krok 3

Jak warzywa będą pół twarde dodaj przygotowaną wcześniej pastę.

Krok 4

Pod koniec duszenie dodaj jeszcze zielony groszek, duś całość aż wszystko będzie miękkie i gęste.

Krok 5

Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i zacznij dusić potrawę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Korma warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Korma warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Korma warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Korma warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Korma warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Korma warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Korma warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej