
Składniki
100 gramów
1 sztuka
3 sztuki
2 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 łyżka
0.5 pęczka
0.5 szklanki
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Najpierw przygotuj pastę miksując kolendrę z wiórkami kokosowymi, papryczkami chilli, cebulą, imbirem, pomidorem i mieloną kolendrą. Odstaw do lodówki.
Krok 2
Marchew, ziemniaki i cebulę skrój w kostkę włóż do garnka wraz z fasolą, groszkiem i zalej wodą.
Krok 3
Jak warzywa będą pół twarde dodaj przygotowaną wcześniej pastę.
Krok 4
Pod koniec duszenie dodaj jeszcze zielony groszek, duś całość aż wszystko będzie miękkie i gęste.
Krok 5
Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i zacznij dusić potrawę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej