
Składniki
1 łyżka
200 gramów
6 sztuk
2 sztuki
200 gramów
1 łyżeczka
300 gramów
null
1
1
150 gramów
1 sztuka
20 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Prawdziwki zalej wrzącą wodą (350 ml) i przykryj. Z mąki, jajek i wody zagnieć ciasto.
Krok 2
Posiekaj pieczarki, szalotki, czosnek, natkę, prawdziwki (nie wylewaj wody, w której się moczyły) - usmaż na maśle, dodaj 2 łyżki śmietany i 2/3 posiekanej zieleniny. Odłóż 1/3 farszu - posłuży do przygotowania sosu. Do reszty farszu dodaj parmezan i wymieszaj.
Krok 3
Rozwałkuj ciasto i na jednej połowie ułóż grzybowe nadzienie (w 5 cm odstępach), przykryj drugą połową - za pomocą radełka pokrój je na kwadraty tak, aby nadzienie znalazło się na środku każdego kwadratu.
Krok 6
Zagotuj w garnku wodę, dodaj kostkę Knorr. Ugotuj pierogi w przygotowanym bulionie. Pierogi podawaj polane sosem i posypane natką pietruszki.
Krok 5
Mięso umyj i pokrój w kostkę grubości 1 cm; usmaż na oleju. Dodaj pozostałą część farszu i zalej przygotowanym sosem Knorr - gotuj 3-4 minuty na wolnym ogniu.
Krok 4
Przygotuj sos Knorr - 300 ml wywaru grzybowego (z namaczania) wymieszaj z zawartością opakowanie, doprowadź do wrzenia. Gotuj 1 minutę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni jasny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej