
Składniki
100 gramów
1 łyżka
5 sztuk
1 łyżka
1 szklanka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do zrobienia babeczek z carpaccio potrzebujemy foremek do mufinek lub babeczek .Takie foremki smarujemy oliwą .Wykładamy dno i boki szynką carpaccio .
Krok 2
Kaszę gotujemy . Do ugotowanej kaszy dodajemy do smaku Przyprawę Delikat knorr ,łyżkę masła mieszamy . Ścieramy kawałek żółtego sera i mieszamy z kaszą . Pieczarki blanszujemy ok 4 min i siekamy dodajemy do kaszy . Wszystko razem mieszamy .
Krok 3
Farsz nakładamy do foremek wyścielonych carpaccio .Ubijamy lekko i wbijamy na wierzch jajko przepiórcze . zapiekamy w piekarniku ok 10 min . Doprawiamy pieprzem .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej