Koszyczki z kaszy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koszyczki z kaszy

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 łyżka

5 sztuk

1 łyżka

1 szklanka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do zrobienia babeczek z carpaccio potrzebujemy foremek do mufinek lub babeczek .Takie foremki smarujemy oliwą .Wykładamy dno i boki szynką carpaccio .

Krok 2

Kaszę gotujemy . Do ugotowanej kaszy dodajemy do smaku Przyprawę Delikat knorr ,łyżkę masła mieszamy . Ścieramy kawałek żółtego sera i mieszamy z kaszą . Pieczarki blanszujemy ok 4 min i siekamy dodajemy do kaszy . Wszystko razem mieszamy .

Krok 3

Farsz nakładamy do foremek wyścielonych carpaccio .Ubijamy lekko i wbijamy na wierzch jajko przepiórcze . zapiekamy w piekarniku ok 10 min . Doprawiamy pieprzem .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koszyczki z kaszy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koszyczki z kaszy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koszyczki z kaszy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koszyczki z kaszy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koszyczki z kaszy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koszyczki z kaszy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koszyczki z kaszy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koszyczki z kaszy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Won ton z krewetkami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej