Kotleciki z kurczaka z szałwią i szynką video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki z kurczaka z szałwią i szynką - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
338 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

8 plastrów

0.5 pęczka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój w plastry.

Kotleciki  z kurczaka z szałwią i szynką - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Mięso polej oliwą i posyp przyprawą Knorr.

Kotleciki  z kurczaka z szałwią i szynką - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Następnie na plaster mięsa połóż listek szałwii i zawiń każdy oddzielnie w plaster szynki lub boczku.

Kotleciki  z kurczaka z szałwią i szynką - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Tak przygotowane mięso możesz odstawić na 30 minut, aby się zamarynowało. Potem grilluj po kilka minut z każdej strony. Podawaj samodzielnie lub jako składnik sałatki.

Kotleciki  z kurczaka z szałwią i szynką - VIDEO - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki  z kurczaka z szałwią i szynką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki  z kurczaka z szałwią i szynką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki  z kurczaka z szałwią i szynką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki  z kurczaka z szałwią i szynką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki  z kurczaka z szałwią i szynką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki  z kurczaka z szałwią i szynką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki  z kurczaka z szałwią i szynką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki  z kurczaka z szałwią i szynką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety z marchewki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej