Kotleciki z kurczaka z szałwią i szynką - VIDEO
łatwe
8 osób zapisało
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
8 plastrów
0.5 pęczka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokrój w plastry.

Krok 2
Mięso polej oliwą i posyp przyprawą Knorr.

Krok 3
Następnie na plaster mięsa połóż listek szałwii i zawiń każdy oddzielnie w plaster szynki lub boczku.

Krok 4
Tak przygotowane mięso możesz odstawić na 30 minut, aby się zamarynowało. Potem grilluj po kilka minut z każdej strony. Podawaj samodzielnie lub jako składnik sałatki.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej