Kotleciki z tuńczyka i kaszotto orientalne

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

2

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 puszki

1 opakowanie

4 sztuki

4 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę obrać, zeszklić na maśle. Tuńczyki odsączyć z zalewy. Natkę posiekać na drobno. Do miski dać tuńczyka, zeszkloną cebulę, natkę pietruszki, 2 jajka, mąkę i sól, wymieszać.

Krok 2

Kaszotto przygotować według przepisu na opakowaniu.

Krok 3

Na jednym talerzyku rozbić jajka, na drugi wysypać bułkę tartą. Nabierać porcje masy, w rękach formować kotleciki, i najpierw obtaczamy w jajku a później w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Podajemy z kaszotto orientalne Knorr i sałatką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki z tuńczyka i kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki z tuńczyka i kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki z tuńczyka i kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki z tuńczyka i kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki z tuńczyka i kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki z tuńczyka i kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki z tuńczyka i kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej