Kotleciki z tuńczyka i kaszotto orientalne
łatwe
44 osoby zapisały

Składniki
2 słoiki
1 opakowanie
4 sztuki
4 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę obrać, zeszklić na maśle. Tuńczyki odsączyć z zalewy. Natkę posiekać na drobno. Do miski dać tuńczyka, zeszkloną cebulę, natkę pietruszki, 2 jajka, mąkę i sól, wymieszać.
Krok 2
Kaszotto przygotować według przepisu na opakowaniu.
Krok 3
Na jednym talerzyku rozbić jajka, na drugi wysypać bułkę tartą. Nabierać porcje masy, w rękach formować kotleciki, i najpierw obtaczamy w jajku a później w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Podajemy z kaszotto orientalne Knorr i sałatką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej