Kotleciki z tuńczyka i kaszotto orientalne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki z tuńczyka i kaszotto orientalne

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

3

heart
22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 słoiki

1 opakowanie

4 sztuki

4 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę obrać, zeszklić na maśle. Tuńczyki odsączyć z zalewy. Natkę posiekać na drobno. Do miski dać tuńczyka, zeszkloną cebulę, natkę pietruszki, 2 jajka, mąkę i sól, wymieszać.

Krok 2

Kaszotto przygotować według przepisu na opakowaniu.

Krok 3

Na jednym talerzyku rozbić jajka, na drugi wysypać bułkę tartą. Nabierać porcje masy, w rękach formować kotleciki, i najpierw obtaczamy w jajku a później w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Podajemy z kaszotto orientalne Knorr i sałatką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki z tuńczyka i kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki z tuńczyka i kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki z tuńczyka i kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki z tuńczyka i kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki z tuńczyka i kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki z tuńczyka i kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki z tuńczyka i kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki z tuńczyka i kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej