Kotleciki z tuńczyka i kaszotto orientalne
łatwe
44 osoby zapisały

Składniki
2 słoiki
1 opakowanie
4 sztuki
4 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę obrać, zeszklić na maśle. Tuńczyki odsączyć z zalewy. Natkę posiekać na drobno. Do miski dać tuńczyka, zeszkloną cebulę, natkę pietruszki, 2 jajka, mąkę i sól, wymieszać.
Krok 2
Kaszotto przygotować według przepisu na opakowaniu.
Krok 3
Na jednym talerzyku rozbić jajka, na drugi wysypać bułkę tartą. Nabierać porcje masy, w rękach formować kotleciki, i najpierw obtaczamy w jajku a później w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Podajemy z kaszotto orientalne Knorr i sałatką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej