Kotlet z krowiego wymiona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlet z krowiego wymiona

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

3

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie umyj, po czym gotuj przez około 30 minut.

Krok 2

Po tym czasie wyjmij je i powtórz gotowanie w nowej wodzie. Dodaj liść laurowy, goździki, cebulę pokrojoną w ćwiartki, pieprz oraz Delikat Knorr. Aby mięso było miękkie gotuj je przez 4 godziny na wolnym ogniu.

Krok 3

Ugotowane wymię pokrój w dość cienkie plastry i panieruj w kolejności: mąka, roztrzepane jajko, bułka tarta.

Krok 4

Smaż rozgrzanym oleju. Dopraw do smaku solą (jeśli uznasz to za konieczne) dopiero po usmażeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlet z krowiego wymiona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlet z krowiego wymiona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlet z krowiego wymiona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlet z krowiego wymiona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlet z krowiego wymiona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlet z krowiego wymiona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlet z krowiego wymiona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlet z krowiego wymiona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej