
Składniki
0.5 kilograma
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dokładnie umyj, po czym gotuj przez około 30 minut.
Krok 2
Po tym czasie wyjmij je i powtórz gotowanie w nowej wodzie. Dodaj liść laurowy, goździki, cebulę pokrojoną w ćwiartki, pieprz oraz Delikat Knorr. Aby mięso było miękkie gotuj je przez 4 godziny na wolnym ogniu.
Krok 3
Ugotowane wymię pokrój w dość cienkie plastry i panieruj w kolejności: mąka, roztrzepane jajko, bułka tarta.
Krok 4
Smaż rozgrzanym oleju. Dopraw do smaku solą (jeśli uznasz to za konieczne) dopiero po usmażeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























