
Składniki
null
null
null
null
null
2 sztuki
6 plastrów
6 plastrów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dopraw, rozbij, opanieruj i usmaż.
Krok 2
Na każdym kawałku usmażonego mięsa połóż plaster ananasa, a na jego środku ułóż dżem żurawinowy.
Krok 3
W plasterku sera zrób otwór i ułóż go tak, by w dziurze znalazła się żurawina. Zapiecz w piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej